Mihai Margineanu, cunoscut mai mult sub numele de Gore din Chitila, a devenit celebru prin albumul sau de debut, "Gore din Chitila", aparut la casa de discuri Cat Music - Media Services. Regreta cel mai mult ca a facut armata.
Urmatoarele cantari ale artistului Mihai Margineanu sunt: Oradea - Stufest 2010 (23 mai), Cluj (26 mai), Sibiu (27 mai) si Bucuresti - deschiderea clubului de live L’Elefant (29 mai).
Mihai Margineanu este un familist convins: este casatorit cu Andreea si impreuna au doi copii.
Calitati (cel putin trei): direct, sincer pana la lacrimi, bun prieten.
Defecte (cel mult trei): mitocan, incapatanat, ma imbrac urat.
Adora: schiul, bicicleta, petrecerile ad-hoc, AC/DC, alpinismul, femeile - cu defectele si calitatile lor, rasaritul la Vama Veche.
Uraste: prostii si complexatii.
Daca ar fi Dumnezeu pentru o zi, ar spala creierul femeilor de amintirea posetelor.
Cel mai valoros lucru pe care il are: lucrurile ar trebui sa aiba doar valoare sentimentala si are multe lucruri valoroase din punctul asta de vedere.
Cel mai mult regreta ca a facut armata.
- Esti de profesie inginer. Cum ai ales sa te lansezi in muzica?
- Nu am terminat inca facultatea! Am facut doua facultati, una de Instalatii si alta de Management, dar nu sunt inginer cu diploma. In muzica m-am lansat intamplator, pur si simplu imi place sa cant. Prietenii m-au pacalit ca inregistram in studio un disc pentru noi, ceea ce am si facut. Dan Popi, directorul casei de discuri Cat Music, a zis ca vrea sa produca el acest disc si asa am ajuns in lumea muzicala.
- Ce ai face daca ai fi presedintele tarii?
- Hai, frate, sa fim seriosi! In primul rand, as umbla la chestiile alea marunte, meschine, la care nu se uita nimeni, ca sa ne facem viata mai frumoasa, incepand cu circulatia auto si terminand cu cozile la taxe si impozite. Cu circulatia auto as incepe din prima. Nu este obligatoriu sa mergi cu masina - se poate merge si cu autobuzul, si cu troleibuzul, si cu tramvaiul, si cu metroul. Atat timp cat o masina ma lezeaza pe mine si-mi arunca in nas gaze, ma polueaza si din cauza ei imi cad dintii sau ma imbolnavesc de alte boli, nu i-as da voie sa circule. Nu este de vina legislativul, cat sunt de vina cei care aplica legea. Numai ca politaii sunt baieti buni si spun: "Nu pot sa le iau painea de la gura!". Eu sunt suparat pe toti soferii, dar in special pe cei care conduc masinile astea mari, care nu au tobe de esapament, care polueaza fonic si toxic. Nu e posibil sa ai o masina mare si sa nu ai toba de esapament, sa-i oripilezi pe toti alaturi de care mergi. Ba da, patronul lui sa-i repare masina si sa treaca pe langa mine fara sa ma deranjeze.
- Te consideri un om norocos?
- Da, ma consider un om norocos.
- Pe cine ironizezi in cantecele tale?
- Pe noi, pe mine, pe tine si pe ceilalti.
- Andrei Vlad si Dan Nicolae se ocupa de orchestratia si aranjamentul pieselor voastre. Ei sunt nelipsiti din recitalurile tale?
- Eu cu Andrei Vlad "Motanul" cant de cand a inceput sa ne cheme lumea la cantari. Andrei e un chitarist foarte bun si ne intelegem foarte bine. Evident ca am avut si neintelegeri, ca oricine, dar am trecut peste ele. Si in cuplurile foarte indragostite exista neintelegeri. Cu Dan "Molusca" colaborez doar in studio.
- Ce inseamna celebritatea pentru tine?
- Inseamna voie buna, inseamna ca oamenii canta piesele mele impreuna cu mine, la concerte, inseamna ca nu mai stau la cozi, ceea ce e foarte bine.
- Stiu ca nu te consideri un barbat frumos. Dar atunci de ce ai atat de mult succes la femei?
- Nu cred ca am admiratoare pe considerente estetice, ci pur si simplu pentru ca le place cum cant.
- Ce inseamna luxul pentru tine?
- Inseamna fericire. Nu pun pret pe lucrurile materiale.