Autoritatea de Control a Guvernului (ACG) a sesizat Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) asupra faptului ca proprietarul Alro Slatina nu a respectat obligatiile postprivatizare si a solicitat AVAS sa rezolve problema in interesul statului, potrivit Mediafax.
In sesizarea transmisa AVAS se arata ca proprietarul Alro (grupul Marco International - n.r.) nu si-a indeplinit in totalitate obligatia de a realiza o investitie de portofoliu in suma de 16,6 milioane de dolari, prin achizitionarea de actiuni la o intreprindere producatoare de aluminiu.
Obligatia trebuia indeplinita pana la termenul scadent de 30 iunie 2003.
Alro a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al societatii Alprom cu 4,2 milioane de dolari si a efectuat investitii pentru dezvoltare si mediu in cadrul acestei intreprinderi in suma de 10,4 milioane de dolari.
Autoritatea de Control a Guvernului arata insa ca suma de 10,4 milioane de dolari nu poate constitui o investitie de portofoliu, asa cum Marco s-a angajat la preluarea combinatului Alro, deoarece a fost cheltuita pentru dezvoltare si mediu, si nu pentru achizitia unor actiuni.
Ca urmare a acestei situatii, seful Autoritatii de Control a Guvernului, ministrul delegat Cristian David, a decis sa sesizeze Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului asupra faptului ca proprietarul Alro nu si-a indeplinit obligatiile postprivatizare si a solicitat AVAS sa solutioneze problema in interesul statului. (M.C.I.)