Octavian Andronic, fondatorul ziarului Libertatea in 22 decembrie 1989, al carui redactor-sef si director a fost pana in 1998, a murit in urma unui atac de cord.
El era internat in spital de o saptamana, potrivit Antena 3.
Cu deosebita durere in suflet, anunam trecerea in nefiinta a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist zi caricaturist de o inegalabila valoare. Draga ANDO, sotia Mariana, fiica Ana, cei apropiati si toti colaboratorii ce au avut onoarea sa lucreze alaturi de tine de-a lungul deceniilor iți vor simți de-acum inainte lipsa!Dumnezeu sa te odihneasca in pace!, scrie amosnews.ro. Octavian Andronic a fondat, pe 22 decembrie 1989, Libertatea, al carui redactor-sef si director a fost pana in 1998. A fost primul ziar care a scris despre fuga lui Nicolae Ceausescu. De asemenea, Octavian Andronic a condus proiectul ziarului Informatia de pranz la grupul MediaPro si a fost, vreme de un an, directorul general adjunct al postului Tele7abc (2000-2001).
Din anul 2002 conducea Agentia de presa Amos News, pe care a infiintat-o. Era casatorit cu Mariana Andronic, redactor-sef al Universului Padurii.