PAGINADEMEDIA: Realitatea TV, incotro? Realitatea Media pierde contestatiile dupa ce i-a fost declarat falimentul. La sfarsitul lunii, postului ii expira licenta (Autoare: Iulia Bunea)
Noi decizii ale justitiei in cazul Realitatea TV, care pun sub semnul intrebarii viitorul postului de televiziune. Caile de atac folosite Realitatea Media dupa ce Curtea de Apel a decis ca societatea trebuie sa intre in faliment nu au avut succes. Mai mult decat atat, la finalul acestei luni, postului de stiri ii expira licenta audiovizuala si risca sa fie inchis pentru ca dosarul de prelungire a licentei nu este complet. Compania a pierdut doua actiuni la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cai prin care a incercat sa scape de faliment. Concret, pe 1 aprilie 2019, Curtea de Apel a decis sa respinga planul de reorganizare al Realitatea Media, societate aflata de 8 ani in insolventa, si sa oblige judecatorul sindic sa-i declare falimentul. Povestea nu s-a terminat insa atunci, in aprilie 2019. Avocatii au reusit sa prelungeasca termenul de intrare in faliment, prin cateva tertipuri juridice. De aceea, postul inca emite. Dupa luna aprilie, compania a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie doua actiuni in incercarea de a scapa de faliment:
- A depus o cerere de revizuire de deciziei Curtii de Apel (care trimitea compania in faliment). Pe 17 septembrie, Inalta Curte a respins cererea Realitatii:
- Respinge ca tardiva cererea de revizuire formulata de revizuenta SC Realitatea Media SA, prin administrator special Grigoroscut Genoveva Vasilica, impotriva deciziei civile nr. 291/R din 1 aprilie 2019 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VI-a Civila, in dosarul nr. 980/2/2019. Irevocabila.
- Tribunalul Bucuresti a sesizat Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzand un conflict de competenta intre Curtea de Apel si Tribunalul Bucuresti. Si aceasta fara succes. Ieri, pe 8 octombrie, Inalta Curte a respins si aceasta cerere:
- Respinge exceptia conexitatii, invocata de debitoarea REALITATEA MEDIA S.A., prin administrator special Genoveva Grigoruscut. Constata inexistenta conflictului negativ de competenta intre Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a Civila si Curtea de Apel Bucuresti â€" Sectia a VI-a Civila. Restituie dosarul la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a Civila. Irevocabila.

Licenta expira la sfarsitul lunii

Realitatea Media este de altfel intr-o situatie sensibila si in legatura cu licenta audiovizuala. Licenta postului expira chiar la finalul acestei luni, pe 30 octombrie. Televiziunea risca sa ramana fara licenta intrucat nu are toate documentele necesare, pentru ca CNA sa-i aprobe prelungirea cu inca noua ani. Procedural, orice televiziune careia ii expira licenta trebuie sa depuna la CNA un dosar pentru prelungirea licentei. Un dosar care sa contina inclusiv un certificat de atestare fiscala ca nu exista datorii la stat sau, in caz de insolventa, un plan de reorganizare aprobat de instanta. In concluzie, daca dosarul de prelungire a licentei nu este complet, CNA nu-l va putea analiza. Nu va putea decat sa ia act de expirarea licentei. Ceea ce inseamna si inchiderea televiziunii.

(Sursa: paginademedia.ro)