Dezvoltatorul roman Ecovillas a scos la vanzare primele 44 de apartamente din Romania care utilizeaza 100% energie regenerabila, in proiectul LOFT Green Apartments din Mogosoaia.
Blocurile utilizeaza numai energie regenerabila, fiind aliniate normelor obligatorii UE. LOFT Green Apartments va finaliza in mai 2019 primele apartamente, al caror preÈ› pleaca de la 43.000 de euro fara TVA.
Acesta este primul proiect de pe piața autohtona care promoveaza un stil de viata eco friendly, locuințele fiind deja scoase la vanzare pentru primul bloc, de 44 de apartamente.
In total, la Mogosoaia, vor fi construite trei blocuri cu 154 de apartamente de apartamente stil boutique, cu design unic. Loft Green Apartments este un proiect rezidențial in valoare de 10 milioane de euro.
Apartamentele utilizeaza energia regenerabila a pamantului pentru obținerea caldurii pe timp de iarna, racirii pe timp de vara si a apei calde cu ajutorul sondelor conectate la pompele de caldura geotermice (geotermale) cu clasa energetica A+++ importate din Suedia.

Casa pasiva

Pentru ca eficiența energetica sa dea rezultate optime, proiectul foloseste izolare termica a locuințelor la standardul de casa pasiva si eliminarea pierderilor de caldura. Astfel costurile cu incalzirea scad cu pana la 80% fata de locuințele vechi.
Ecovillas a iniÈ›iat discuÈ›ii pentru achiziÈ›ia energiei electrice ce provine doar din resurse regenerabile: hidrocentrale, parcuri eoliene si fotovoltaice, iar aerul din locuinÈ›a va fi proaspat tot timpul cu ajutorul unor sisteme de ventilare cu recuperare de caldura â€" asta inseamna ca desi afara vor fi grade cu minus, in casa va intra aer cald curat de afara.
De asemenea, apartamentele au un design special, fiind orientate astfel incat sa se poata capta energia solara, iar soarele patrunda in locuințe pe tot parcursul anului cu scopul economisirii consumului de energie electrica.
Acest lucru este posibil si datorita geamurilor inalte din tavan pana in pardoseala. Locuințele au o inalțime mai mare de 2,9 metri si sunt construite in stil soft loft.