www.libertatea.ro informeaza: Autoritatile centrale si locale s-au specializat in pomeni si risipa banului public pe tot felul de proiecte care, uneori, frizeaza ridicolul, mai ales cand vorbim de sali de sport la sate.
In ultimii ani, Compania Nationala de Investitii si-a dat girul si a sponsorizat tot felul de astfel de proiecte in localitati din Romania care sunt la un pas sa dispara de pe harta din cauza locuitorilor prea putini.
In schimb, proiecte precum Cazinoul din Constanta si altele, de o inestimata valoare culturala si istorica, sunt lasate pe plan secund de la un an la altul pana caand vor disparea de la sine.
Dar, revenind la proiectele pe care se arunca bani cu girul Companiei Nationale de Investitii, in randurile de mai jos va vom prezenta cateva. Astfel ca proiectul cel mai recent este cel al unei sali de sport. Aceasta a costat 5,5 milioane de lei (aprox. 1,2 milioane de euro) si a fost construita intr-un sat de numai 730 de persoane, Poganu, in judetul Olt.
Numarul localnicilor este de la ultimul recensamant, care a avut loc in 2011. Se pare ca de aceasta sala de sport se bucura putin peste 120 de elevi. Poganu are si un camin cultural, pentru care CNI a dat 1,5 milioane de lei, terminat tot in 2017.