b365.ro informeaza: Anunt METROREX. Cand va fi gata linia de metrou spre Aeroportul Otopeni
Magistrala 6 de metrou, care ar trebui sa lege Bucurestiul de aeroportul din Otopeni, un proiect estimat la 1,3 miliarde de euro, zace de 6 ani pe hartie, cu documentatie aflata in revizuire, dar promisiuni ca va fi gata pana in 2020.
- In prezent, se afla in derulare procedura de atribuire a contractelor pentru exproprierea terenurilor care se afla pe culoarul Magistralei 6 de metrou. De asemenea, documentatia pentru atribuirea contractului de lucrari se afla in faza de revizuire, in acord cu prevederile Contractului National, au transmis oficialii Metrorex, compania care administreaza metroul bucurestean, potrivit ZF.
La finalul anului trecut, Felix Stroe, ministrul transporturilor, declara intr-o sedinta de guvern ca magistrala M6 de metrou (1 Mai-Otopeni) va fi finalizata cu siguranta pana in anul 2020. De altfel, finalizarea pana in 2020 a legaturii retelei de metrou cu aeroportul Henri Coanda este o conditie impusa de UEFA, dat fiind faptul ca Romania va fi gazda pentru desfasurarea Campionatului European de Fotbal.