Bugetul.ro informeaza: Mutare de proportii, dupa Brexit: O importanta companie din Anglia vine in Romania (Autoare: Paraschivoiu Ancuta)
Un lider mondial, prezent in 160 de tari vrea sa rupa norma in Romania. Gigantul isi muta intreaga productie din Anglia in Romania. Reprezentantii au anuntat deja autoritatile locale din Craiova despre decizia conducerii holdingului industrial de a-si reloca in Banie fabricile din Marea Britanie, dupa hotararea privind iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana. Potrivit Libertatea, este vorba despre Cummins Generator Technologies Romania, companie ce se ocupa cu productia de generatoare electrice. In Romania, aceasta a fost infiintata in 1999 si isi desfasoara activitatea in incinta fostei uzine de locomotive Electroputere. Conform bilantului financiar depus la Ministerul de Finante pentru anul 2016, in fabrica lucreaza peste 570 de persoane, iar anul trecut s-a inregistrat un profit de 39.195.113 lei. Fabrica de la Craiova este parte a companiei Cummins Inc. din statul american Indiana care are in intreaga lume peste 44.000 de angajati, lider global ai productiei de echipament energetic si servicii conexe, avand reprezentante in 160 de tari, printre care si Anglia.
Oficialii englezi sunt deja in discutii cu compania romana pentru a-si muta productia la noi, lucru ce va genera foarte multe locuri de munca.
- Am primit informatii oficiale de la firma Cummins ca a fost aprobata mutarea fabricilor din Marea Britanie in Craiova. Odata cu Brexit-ul, tot ce inseamna Cummins Marea Britanie se muta in Craiova. Asta inseamna la Craiova lucrurile se misca, este interes, inseamna ca autoritatile isi fac treaba si oamenii nu mai sunt speriati, nu le mai e teama sa intre pe un taram cu nisipuri miscatoare, sa nu stie ce se intampla de pe o zi pe alta, a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.