Cunoscutul om de radio si de televiziune, Raluca Moianu, a acceptat propunerea de a prelua conducerea singurei Academii de Balet privat din Romania care ofera diplome de stat recunoscute international, La Sylphide Ballet Academy.
Astfel, daca pana acum Raluca manageria viitorii oameni de radio, din septembrie isi va pune amprenta asupra balerinilor romani care vor face performanta in tara si in strainatate.
Cu atat mai mult cu cat Academia pe care o conduce are parteneriat cu Institutul Coregrafic de stat Kiev si multi dintre copiii pregatiti de profesorii romani si veniti din strainatate au fost acceptati (unii chiar cu bursa) la: Academia Vaganova St.Petersburg, Bolshoi Academy Moscow, Ballett Akademie Wien, Hochschule fur Musik und Theater â€" Ballett Akademie Munchen, Royal Ballet School of Birmingham, Royal Ballet Academy London, Staatliche Balletschule Berlin, Ecole Nationale Superieure de Danse de Marseille, Joffrey Ballet Academy Chicago si Kozlova Ballet Academy, New York.

Un vis devenit realitate

Baletul a fost mereu pentru mine un vis frumos. Si asa cum se zice ai grija ce-ti doresti - visele se pare ca se implinesc intr-un fel sau altul. Am dansat vreo 10 ani in copilarie, dar am ales alt drum si am crezut ca in drumul meu nu mai e loc pentru aceasta arta. Doar ca dupa ce s-a nascut fiica mea, am asteptat sa-si coordoneze miscarile si am inscris-o imediat la balet. In calitate de parinte de mica balerina mi-am sustinut fiica si pe colegele ei in drumul dificil catre performanta. Concursuri, lacrimi, aplauze, splendide costume si multa munca. Profesoare exceptionale si rezultate pe masura. Am prezentat spectacolele lor, am fost mereu acolo. Propunerea maestrei Lorelei Bari de a conduce impreuna cu ea Academia de balet La Sylphide, singura scoala privata care ofera diploma de balerin profesionist, ma onoreaza. Ma voi implica in organizare si in comunicarea rezultatelor acestor fetite exceptionale cu tot ceea ce am invatat in 20 de ani de cariera in media. Proiectele mele anterioare nu vor fi abandonate. Sunt invatata sa muncesc mult si cu drag, spune Raluca Moianu.
Moscova, Paris, Tbilisi
La Sylphide, infiintata acum 18 ani, este singura scoala privata din Romania in cadrul careia se tin cursuri de balet, dans de caracter si dans contemporan (individuale si in grup) in sistem profesional si sub indrumarea unei echipe formate din profesori de o inalta tinuta.
Pe langa nume celebre de profesori romani, precum Anca Mandrescu, Ana Caraianopol, Delia Hantiu, Academia are alaturi invitati nationali â€" Monica Petrica, Aglaia Gheorghe si internaÈ›ionali ca Nina Ananiashvili - Prim balerina Bolshoi Theater Moscova si ABT, Ekaterina Shavliashvili - Ballet master si asistent coregraf Tbilisi Opera House, Cristina Hamel - International Ballet teacher, Jacques Marsa - Opera de Paris, Alexander Mishutin - Coregraf, profesor balet si dans de caracter.
Cursurile academice La Sylphide ofera copiilor abilitatile formale necesare accederii in orice scoala profesionista de balet din Europa.
Voi nominaliza cativa dintre viitorii balerini de succes care, datorita cursurilor urmate in cadrul Academiei, au fost acceptati la mari institutii de profil de peste granițe: Mara Tudose la Academia Vaganova din St.Petersburg,Ana Beatrice Bodea - la 13 ani, acceptata la: Bolshoi Academy Moscova, Staatliche Balletschule Berlin si la Ecole Nationale Superieure de Danse de Marseille; Maria Ruxandra Bodea - la 15 ani a fost acceptata la Universitatea de Muzica si Balet Munchen si a primit burse la Joffrey Ballet Academy Chicago si la Kozlova Ballet Academy, New York; Deborah Ciuraru - burse la Scoala de Balet de Stat din Berlin si la English National Ballet School; Cosmin Marinescu - la 11 ani a primit bursa integrala la Academia de Balet a Operei de Stat din Viena; Natalia Cimpeanu - 18 ani a fost acceptata la Royal Ballet Academy Londra. Iar exemplele continua, spune Raluca Moianu.

La Sylphide Ballet Academy

Scoala a luat fiinta acum 18 ani, iar Academia in urma cu 6 ani, avand ca fondator pe doamna profesor Lorelei Bari, dansator si pedagog. Doamna Bari s-a format timp de noua ani in cadrul Liceului de Coregrafie din Bucuresti, unde a studiat discipline precum dans clasic, pas de deux, dans de caracter, dans romanesc, dans modern, istoria baletului, pian, arta actorului. Apoi si-a continuat dezvoltarea si perfectionarea profesionala pe scena Operei Naționale din Bucuresti si alte teatre din tara si strainatate. De la inceputul carierei ssi-a descoperit inclinatia si aptitudinile pentru pedagogie pe care le-a cultivat printr-o activitate sustinuta atat in cadrul companiilor de balet in care a lucrat, cat si in scolile unde a sustinut cursuri de balet. Cand a intemeiat propria scoala de balet, a conceput un program si o metoda proprie de predare.
Metoda sa are la baza metoda Vaganova si este adaptata specificului fiecarei varste si particularitatilor individuale ale copiilor pe care ii formeaza. Recunoasterea pe plan national si international a Academiei a fost obtinuta si prin peste 200 de premii obtinute la concursuri de prestigiu, precum YAGP; Tanzolymp-Berlin; Valentina Kozlova International Ballet Competition, New York; Concours Odyssee FranceLyon; Young Stars Ballet Competition, Cluj-Napoca, Romania; Livorno in Danza; World Ballet Competition Open, Sibiu, Romania; Dance World Cup, Brighton si Portugalia; Dance Star, Croatia.