b365.ro informeaza: Firea: Discutam la Guvern ca centura Bucurestilor sa fie preluata la PMB; avem surse de finantare
Primarul general al Bucurestilor, Gabriela Firea, a declarat, duminica, la Antena 3, ca poarta discutii cu reprezentantii Guvernului pentru ca primaria Capitalei sa preia constructia soselei de centura a orasului, pentru finalizarea acesteia fiind posibila recurgerea la imprumuturi de la institutii financiare internationale. Gabriela Firea a spus ca a discutat cu vicepremierul Sevil Shhaideh si cu ministrul Transporturilor pe tema prioritatilor municipalitatii Capitalei in domeniul infrastructurii de transport.
- Am gasit deschidere totala la Guvern si discutam ca acest obiectiv important - soseaua de centura - sa fie preluat la Primaria Capitalei", a precizat Firea potrivit news.ro.
Primarul a afirmat ca finantarea finalizarii centurii Capitalei nu reprezinta o problema.
- Finantare cu siguranta vom avea, atat din resurse proprii, cat si din alte fonduri. M-am intalnit cu reprezentantii mai multor institutii financiare internationale si suntem solvabili. Vin sa ne ofere bugete pentru proiecte pentru ca nu avem un grad mare de indatorare. Sigur, dorim sa negociem ca sa nu lasam datorii mari la Primaria Capitalei si sa gasim dobanzi avantajoase, a spus primarul general.
De asemenea, Firea a discutat cu Liviu Dragnea despre adoptarea de catre Parlament a unei Legi a Capitalei si zonei limitrofe.
- Este de acord in totalitate, mai ales ca a fost vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale sa avem si noi, ca orice capitala europeana, o lege proprie, dedicata care sa stabileasca modul de organizare al Capitalei si al zonei limitrofe, a conchis Gabriela Firea.

Sursa: b365.ro