Profi Rom Food are noi planuri de accelerare a dezvoltarii retelei, planuri finantate atat din resurse proprii, cat si cu ajutorul unui imprumut in suma de 177 milioane de lei, de la Banca Europeanaa pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Raiffeisen Bank.
Planul PROFI de afaceri pentru urmatorii trei ani, in egala masura optimist si realist, prevede un ritm de deschideri de cel putin 100 de magazine anual”, a declarat Dumitru Dragomir, directorul financiar al PROFI Rom Food.
Din cate stim noi, aceasta este probabil cea mai dinamica extindere din retailul european, iar pentru a ne atinge obiectivul, in aceasta luna am contractat un imprumut in format club loan care sa ne asigure resursele financiare necesare.
Imboldul dat cresterii economice in ultimul an de seria de masuri luate de catre Guvernul Romaniei alimenteaza increderea ca in urmatorii ani climatul de business din Romania va continua sa aiba o evolutie pozitiva, fapt ce a incurajat managementul PROFI sa investeasca in extinderea propriei retele.
Matteo Patrone, Directorul Regional pentru Romania si Bulgaria al Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare, a declarat: Suntem incantati sa sustinem PROFI in procesul de deschidere a sute de noi magazine in micile orase din Romania, oferind clientilor oportunitatea de a cumpara alimente accesibile in locatii de proximitate. Totodata, economia locala va prospera si astfel se vor crea noi locuri de munca.
Cooperarea dintre PROFI si Raiffeisen Bank se bucura de o traditie sanatoasa, iar actualul pas nu face decat sa contribuie la extinderea unei relatii deja reciproc avantajoase.
Astazi s-au inaugurat si doua magazine PROFI la Tg. Jiu, Jud. Gorj, si la Rucar, Jud. Arges, ambele functionand in formatul Standard. Cel din Tg. Jiu se afla pe Bd. Ecaterina Teodoroiu nr.38, avand o suprafata totala de 950 mp si o sala de vanzari de 479 mp. Cel din Rucar se afla pe Str. Brasovului la nr. 45 si are o suprafata totala de 555 mp, sala de vanzari acoperind 379 mp.
Avand 382 de magazine care activeaza in 181 de localitati si peste 9500 de angajati, PROFI este reteaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografica din Romania.