Preturi mai mari cu 5% si tur de realitate virtuala ca la Casa Alba
 
Cea de a XXIX- editie a Targului Imobiliar National - tIMOn incepe joi, in Piata Constitutiei din Capitala. Expozitia va dura patru zile, de joi pana duminica, si va fi deschisa intre orele 10.00 si 18.00 intr-un pavilion expozițional de 2000 mp in Piata Constitutiei. 
Evenimentul, ce se va deschide pe 24 martie, reuneste 116 expozanti, care ofera peste 15.000 de locuinte, in ‎298 de ansambluri rezidentiale, majoritatea in Bucuresti. 
Reducerile de pret, valabile exclusiv in perioada targului, variaza intre 1.000 si 60.000 de euro, ofertele speciale pentru cumparatorii din acest week-end incluzand case complet mobilate, bucatarii care valoreaza zeci de mii de euro si locuri de parcare.
Cel mai mic pret din targ se regaseste la o garsoniera in zona Fundeni vanduta de New City Residence: 18.900 €, in timp ce, pe segmentul vilelor, cel mai mic pret este de 55.000 € pentru un P+1 din cartierul Tamisa, situat in ansamblul GreenCity din 1 decembrie. Pe segmentul de lux, ofertele sunt intr-o crestere vizibila fata de anii trecuți: penthouses de la 250.000 la 500.000 €, o casa de 1,8 milioane € pe soseaua Kisselef si o alta de 1,9 milioane €+TVA pe Calea Victoriei, vandute de agentiile Renet, respectiv Imoteca.

Pretul mediu a crescut!
 
Analizand comparativ cu editia anterioara, prețul mediu pe unitate locativa la tIMOn a crescut de la 59.000 la 62.000 euro. Este prima crestere a pretului mediu inregistrata in ultimii 7 ani, mai ales luand in considerare faptul ca toti expozantii tIMOn sunt rugati sa ofere vizitatorilor un pret promotional pe perioada targului.
Trendul usor crescator era vizibil inca din toamna anului trecut pentru anumite segmente de locuinte. Daca usoara crestere de prețuri ar putea fi pusa pe numarul mult mai mare al locuintelor din segmentul premium-lux, studiul realizat de catre compania de consultanța RealTime, la comanda tIMOn, ne arata ca trendul general al pieței este de crestere a prețurilor. Conform analizei RealTime, preturile apartamentelor din Bucuresti au crescut cu 4,4% fata de noiembrie 2015 (studiu atasat). Oferta din cadrul tIMOn arata o crestere a preturilor de 10% pe segmentul locuintelor din clasa economy, situate in zonele periurbane, cele care reprezentau de fapt motorul vanzarilor pe segmentul rezidental in ultimii 3-4 ani. (Vlad Vlasceanu, director tIMOn)