Senatorul Niculae BADALAU a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: INSTABILITATEA POLITICA PRINCIPALA CAUZA A UNEI CRIZE FINANCIARE. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Instabilitatea actuala politica duce direct la aparitia unei crize financiare care are un impact negativ asupra sectorului fiscal-bugetar. Totodata, poate antrena cresterea costurilor de finantare, cu consecinte deosebit de importante asupra cheltuielilor cu dobanzile la datoria publica, fiind influentata in mod negativ si finantarea sectorului privat.
Investitorii straini care se gandesc sa intre la final de an pe piata din Romania ar putea fi foarte precauti atata timp cat tara se lupta sa iasa din instabilitatea politica. Lucrurile se vor complica deoarece nu exista coabitare intre partidele politice si nu numai. Va fi o lupta permanenta, mai ales ca intram in an electoral. Din punct de vedere al economiei, in cazul instabilitatii politice lucrurile vor ramane intr-o situatie de neclaritate, de dificultate, existand si posibilitatea unui blocaj major. Instabilitatea politica va majora dobanzile statului si astfel vom fi martori la o limitare a potentialului de crestere pe o perioada limitata de timp.
Trebuie sa ne regasim puterea de a merge mai departe si sa ne concentram asupra unui dialog constructiv, pentru stabilitatea economica si politica a Romaniei.
Salut intru totul efortul colegilor mei de pana acum si sunt convins ca Romania isi va regasi stabilitatea, continuand cresterea economica sustenabila, garantand totodata partenerilor europeni si celor internationali ca stabilitatea politica va fi construita pe un fundament solid.