Senatoarea Gabriela Firea a sustinut o declaratie politica intitulata: Deciziile economice ale Guvernului pot transforma Romania in pol de dezvoltare regionala! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Indiferent de optiunile politice, deciziile guvernului privind scaderea taxelor si sprijinul pentru micro-intreprinderi, alaturi de noul Cod Fiscal ar trebui sa fie salutate de toata lumea. Sunt masuri prin care Romania profita de cresterea economica, de cresterea incasarilor, pentru a-si stimula dezvoltarea. Este adevarat, vor fi mai putine lucruri de promis de catre partidele din Opozitie la anul, in campania electorala, dar ar trebui sa realizam cu totii ca sunt si subiecte unde consensul poate aduce lucruri mai bune pentru cetateni decat disputele mai mult sau mai putin sterile.
Vor fi atrase investitii private care vor da competitivitate economiei, vor crea locuri de munca si vor creste nivelul veniturilor. Anul acesta, am avut deja cel mai ridicat nivel al investitiilor straine directe de dinainte de criza economica. Tot anul acesta, avem cele mai mari incasari la buget din ultimii ani â€" ceea ce nu este o chestiune conjuncturala, ci efectul direct al unor schimbari de substanta ale abordarii luptei impotriva evaziunii fiscale. Este bine ca Guvernul foloseste aceasta sansa atat pentru a creste salariile medicilor si profesorilor, cat si pentru a stimula economia si mediul privat.
Avem o oportunitate importanta ca, dincolo de luptele politice, dincolo de disputele intre partide, sa dam mediului economic un sprijin extrem de puternic. Am sustinut Codul Fiscal si propunerile de relaxare fiscala, voi sustine si aceste masuri, cata vreme ele sunt sustenabile - pentru ca inseamna o direcție economica buna pentru Romania si bunastare pentru cetatenii ei.