romaniatv.net : Iohannis lauda guvernarea Ponta in presa straina
Presedintele Klaus Iohannis a acordat un interviu publicatiei in limba engleza The European Times.
In cadrul interviului, presedintele lauda rezultatele economice inregistrate in ultimii ani, scaderea taxelor, precum si preia viziunea Guvernului privind resursele energetice.
Investitiile straine directe au crescut cu 30% in primul trimestru
- In ultimii ani, Romania a reusit sa atinga a stabilitate macroeconomica necesara pentru ca interesul investitorilor straini sa creasca. Avem argumente puternice pentru a afirma ca Romania are un climat economic favorabil. Pot sa mentionez, de exemplu, cresterea economica de peste 4% in primul trimestru al anului 2015 si previziunile economice promitatoare pentru urmatorii ani. Investitiile straine in Romania au luat un avant in prima parte a acestui an. Deci putem vedea ca mediul economic din Romania incepe sa indeplineasca asteptarile investitorilor straini.
Dar economia Romaniei are si alte beneficii, pe langa stabiitatea macroeconomica si nivelul relativ redus al taxarii. Avem o forta de munca bine pregatita si un potential remarcabil al resurselor naturale. Pentru ca suntem o economie in dezvoltare, multe sectoare ale economiei locale ofera investitorilor oportunitati comerciale ample: de la energie la infrastructura, de la agricultura la turism. Exista oportunitati de investitii si afaceri peste tot. De exemplu, energia poate si trebuie sa devina un vector constant al competitivitatii noastre economice. Prin investitii constante si un mediu competitiv, Romania are potentialul de a deveni un important jucator regional.
Exporturile Romaniei au progresat in ultimii ani, in special pe piata Uniunii Europene, spre care se indreapta aproape trei sferturi din exporturile Romaniei. Acest lucru reprezinta un indicator al aprecierii fata de produsele romanesti pe pietele europene, afirma presedintele Iohannis in cadrul interviului.