Senatorul Tamaga Constantin a sustinut o declaratie politica intitulata: Marea nemultumire a unui agricultor de marca. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Noi cei care am imbtratisat de tineri meseria stiam de la bun inceput ca la terminarea studiilor vom lucra undeva in spatiul rural la o ferma de stat sau cooperatista departe de marile orase sau cum spunea scriitorul englez Thomas Hardy, Departe de multimea dezlantuita.
Pe la resedinta de judet ajungeam numai cu ocazia unor consfatuiri pe teme agrare sau chemati pentru a primi noi indicatii in campaniile agricole. Sa ajungi in capitala nici vorba. Trebuia sa ai ani de munca seriosi in spate, cu rezultate deosebite sa prinzi un post in institutiile centrale de profil agricol. Cei care, totusi, ocupau asemenea posturi trebuiau sa treaca prin diferite filtre legate in special de pregatirea profesionala. O data ajunsi in diferite functii de conducere primeau casa de la stat prin ICRAL, institutie care se ocupa de toate formalitatile necesare.
Asa a procedat si creatorul primului hybrid de porumb din Romania, prof. univ. dr. Tiberiu Muresan, cadru universitar de marca prin mana caruia au trecut mii si mii de studenti. Venind din Turda, agronomul Tiberiu Muresan ajunge sa conduca Institutul de cercetari agricole Fundulea peste zece ani. In anul 1972 este numit rector nal Institutului Agronomic din Bucuresti, iar din anul 1982 pana in anul 1993, anul iesirii la pensie ocupa functia de presedinte al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice.
Cum era si firesc, in Bucuresti, profesorul Tiberiu Muresan primeste o casa cu chirie de la stat in care a locuit timp de 50 de ani. Spun ca a locuit deoarece aflu ca profesorul, academicianul Tiberiu Muresan, trebuie sa primeasca locuinta acum la venerabila varsta de 92 de ani. Cei care au pus ochii pe casa lui au actionat rapid, iar la inceputul lunii martie i-au scos lucrurile in strada. Cand a depus cerere de cumparare, in urma aparitiei Legii 112/ 1996, solutionarea i-a fost respinsa pe motiv ca locuinta a trecut din fondul ICRAL, adica al Primariei Capitalei, in administrarea RAPPS. Si astfel, intreaga batranete, academicianul Tiberiu Muresan si-a petrecut vremea mai mult prin tribunale, iar finalul nu i-a fost favorabil. Adica a pierdut locuinta ca multi alti cetateni de varsta domniei sale. In aceeasi situatie se afla si un fost ministru al agriculturii, care , de mai bine de 20 de ani este purtat si acum prin instantele judecatoresti. Ceea ce am aratat pana acum reprezinta pentru noi un semnal de alarma in sensul ca, pe langa legile pe care le dezbatem si aprobam in Parlament, la nivel local si chiar central sunt luate o serie de hotarari si decizii ce vin in sprijinul celor care ocolesc legea.