Senatorul Florin Constantinescu a sustinut o declaratie politica intitulata: Masuri fiscale, in avantajul romanilor. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
De curand, Guvernul a lansat in dezbatere publica un nou proiect de cod fiscal ce include o reducere semnificativa de taxe si impozite. Premierul Victor Ponta a anuntat ca de la 1 ianuarie 2016 putem veni la cota generala la TVA la 20% si cota de 9%, la produsele de baza. Prin masurile propuse acum in noul Cod Fiscal, Guvernul Victor Ponta isi propune ca in 2016 sa recupereze aproape 9,5 miliarde lei, iar PIB-ul sa creasca cu 1,7 procente. Printre obiectivele noilor reglementari fiscale se numara:
- imbunatatirea competitivitatii economiei romanesti in perspectiva intrarii in zona euro in anul 2019,
- reducerea evaziunii fiscale si a economiei subterane,
- intarirea autonomiei autoritatilor locale.
Exectivul urmareste sa sustina cresterea economica si sa reduca evaziunea fiscala. Prin prognoza realizata de analistii economici si specialistii din zona pietei muncii, luand in ansamblu toate masurile pentru 2016, se previzioneaza infiintarea a peste 300.000 de noi locuri de munca.
Subiectul este de o importanta deosebita. Multi s-au trezit sa afirme ca masurile sunt de sorginte liberala si ca nu sunt sustenabile. Le aduc aminte acestora cateva lucruri esentiale. In primul rand, este bine stiut ca social-democratii sustin o economie de piata cu prevederi pentru sustinerea si protejarea muncitorilor, consumatorilor si intreprinzatorilor. In al doilea rand, a nu da credit acestor masuri, inseamna a fi impotriva celor care te-au ales.
Masurile fiscale vor impulsiona economia, vor crea locuri de munca. Aceste masuri vor facilita accesul investitorilor si vor acorda o sansa mai mare investitiilor.
Stimati colegi de la PNL, a nu vedea aceste lucruri simple, inseamna a fi cu rea vointa. Aceste masuri fiscale sunt in avantajul romanilor. Vrem sa fim un stat puternic, vrem sa reprezentam o voce puternica in Europa, in Uniunea Europeana si in NATO. Dar nu putem fi un stat puternic daca romanii nu sunt puternici. Va redau un citat celebru care apartine lui Mihail Kogalniceanu, de altfel, un liberal, care a lucrat cu daruire pentru Moldova si pentru poporul roman: Puterea si fericirea unui stat se afla in puterea si fericirea natiei.
Implementarea masurilor fiscale trebuie sa fie in avantajul romanilor. Pentru prima data romanii sunt in fata unor masuri curajoase de reducere a fiscalitatii. Implementarea lor este bine gandita, esalonata pe mai multi ani, propusa din timp, si nu pe genunchi, cu o luna inainte. Masurile fiscale sunt acum in dezbatere publica. Se pot adauga si alte masuri menite sa aduca beneficiu romanilor. Si ma gandesc acum, spre exemplu, la eliminarea sau macar, reducerea platii reprezentand timbru de mediu.
A avea acum o astfel de strategie pe masa este meritul Guvernului Ponta si al PSD, este meritul Ministrului de Finante, pe care il felicit in mod public, este meritul nostru, al echipei PSD.