Senatoarea Doina Elena Federovici a sustinut o declaratie politica intitulata: Master Planul General de Transport elimina doua dintre cele mai arzatoare probleme ale botosanenilor. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Master Planul General de Transport, documentul strategic pentru infrastructura tarii in urmatorii 16 ani si in baza caruia tara noastra va primi finantarile nerambursabile de la Comisia Europeana, a fost prezentat saptamana trecuta membrilor Comisiilor de transport din Camera Deputatilor si Senat, cu modificarile aduse in urma dezbaterilor publice.
Investitia in sectorul rutier, atat de deficitar Romaniei la ora actuala, se ridica la 26,48 miliarde de euro, din care peste jumatate investitie in autostrazi.
Daca forma Master Planului se va mentine si dupa avizul Comisiei Europene, va elimina doua dintre cele mai arzatoare probleme ale botosanenilor.
Este vorba de doua sectoare rutiere care unesc Botosaniul cu Suceava si cu Targu Frumos.
Cu toate ca drumul Botosani-Suceava a beneficiat de o reabilitare completa anul trecut, nu se incadreaza in standardele unui drum de trafic rapid. Actualul Master Plan va transforma o portiune de 26 de km din acest sector rutier in drum expres, iar valoarea investitiei ar urma sa fie de 126 de milioane de euro fara TVA.
Cel mai circulat segment de drum european (DN28B - DE85) din judetul Botosani, cel spre Targu Frumos, nu a mai beneficiat de o reabilitare completa de mai bine de 35 de ani. Anul trecut s-a realizat o asfaltare pe un segment de 7,8 km, in dreptul orasului Flamanzi iar 14 km de drum de beton au beneficiat de un tratament dublu bituminos.
Lista de proiecte pentru drumuri Trans Regio si Euro Trans din cadrul Master Planului include segmentul de 73 de km de care faceam vorbire anterior, iar valoarea investitiei este estimata la 36,5 milioane de euro.
Iata, stimati colegi, ca Guvernul Ponta ramane consecvent promisiunilor facute in 2012, continuand programul de buna guvernare pe care si l-a propus de la investire.
Realizarea acestor doua investitii de importanta capitala pentru judetul Botosani va scoate zona din izolarea rutiera atat de putin benefica de care a avut parte pana acum.