DCNews: Alege solutiile pentru aglomeratia de pe DN1 - SONDAJ
- Care credeti ca este solutia pentru aglomeratia de pe DN1?
1. Largirea drumului cu o a treia banda
2. Centuri ocolitoare la Busteni si Comarnic
3. Drumul judetean Sacele - Campina
4 Realizarea autostrazii Comarnic - Brasov
Cu putin timp inainte de a afla daca autostrada Comarnic-Brasov se va construi sau nu, sefii de la Transporturi vin cu noi idei pentru ca drumul spre munte sa nu mai reprezinte weekend de weekend un cosmar pentru soferi. Solutiile propuse sunt diverse - de la adaugarea unei a treia benzi pe DN1, pana la construirea unor sosele care sa ocoleasca statiunile Comarnic si Busteni - si, foarte important, ar reprezenta o zecime din costul autostrazii spre munte, iar implementarea ar fi mult mai rapida.

1. O banda in plus
Pentru a rezolva problema aglomeratiei de pe Valea Prahovei, sefii de la Transporturi propun realizarea unei a treia benzi pe DN1, intre Comarnic si Busteni.
Exista zone unde se poate face a treia banda. Lucrarile incep in acest an. Lucrarea aceasta este aproximativ 100 de milioane de euro. Nu-s costuri enorme, dar rezolva problemele critice, a declarat Ioan Rus, ministrul Transporturilor, citat de digi24.ro.
La inceput de weekend, cand drumul se va aglomera spre munte, soferii vor putea folosi si banda suplimentara. Situatia se va inversa la finalul zilelor libere, cand aglomeratia se muta dinspre statiunile montane spre Bucuresti.
O astfel de solutie de reducere a aglomeratiei a fost implementata rapid in Bulgaria, dupa ce a crescut volumul de trafic Giurgiu-Varna, pe partea de munte.

2. Centuri ocolitoare la Busteni si Comarnic
Acestei masuri i s-ar adauga si doua centuri ocolitoare, la Busteni si Comarnic. Investitia este binevenita, insa nu rezolva mare lucru, atrag atentia edilii de acolo.
A ramas sa vina o echipa de proiectare sa vada care este solutia optima. Nu stiu daca o varianta ocolitoare a Comarnicului va rezolva problema traficului pe DN1, a declarat Vasile-Dorian Botoaca, primarul orasului Comarnic, potrivit sursei citate.

3. Drumul judetean Sacele - Campina
Si drumul judetean Sacele - Campina ar putea deveni o alternativa, dar numai dupa o investitie de 45 de milioane de euro.

4. Proiectul autostrazii, in impas
Toate aceste solutii de avarie sunt luate in calcul de autoritati, in conditiile in care constructia autostrazii spre munte reprezinta un proiect costisitor si de durata, care inca nu este sigur ca se va realiza. Fara un pact politic, contractul nu se va semna la 15 februarie, a anuntat premierul. Realizarea soselei de 53 de kilometri ar costa 1,8 miliarde de euro.