HotNews.ro: Sorin Oprescu: Incep lucrarile la largirea strazii Fabrica de Glucoza cand Consiliul General aproba culoarul de exproprieri
Primaria Capitalei va incepe lucrarile la largirea strazii Fabrica de Glucoza cand Consiliul General va aproba culoarul de exproprieri, a declarat primarul general Sorin Oprescu intr-un interviu acordat HotNews.ro.
- Incep lucrarea exact in momentul cand aproba noul culoar de exproprieri, care prevede mai putini bani pentru exproprieri decat erau inainte, ca n-aveam de unde sa scot 100 si ceva de milioane de euro, inseamna ca trebuie sa fii nebun, a declarat Oprescu.
Proiectul prin care se stabileste culoarul de exproprieri a fost anul trecut pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti de zeci de ori, insa nu a fost aprobat.
In 2010, Consiliul General a aprobat prima hotarare privind culoarul de exproprieri si despagurile - 163 milioane lei, insa legea s-a modificat si aceasta hotarare trebuia reaprobata in 2014.
Primaria a redus aceasta suma de la 163 milioane lei la 60 milioane lei, insa proiectul nu a mai fost aprobat din cauza scandalului dintre partidele politice din CGMB.
Primarul Sorin Oprescu spune ca in zona, la pachet cu largirea str. Fabrica de Glucoza, mai trebuie largita si str. Dimitrie Pompeiu si trebuie facute si alte lucrari.
- De exemplu, partea dinspre Gherghitei este facuta, acolo nu ramane decat un mic sens giratoriu, spun mic fata de alte sensuri giratorii care sunt mult mai mari. In acest moment, daca autostrada ar fi gata la intrarea in Bucuresti se deschide in trei dinti de pieptene: Dimitrie Pompeiu, Fabrica de Glucoza si Sos. Pipera. Pipera am facut-o si acolo sunt gata, cu podul care traverseaza si care functioneaza in acest moment peste Barbu Vacarescu. Ramane acum Dimitrie Pompeiu ca sa putem, Dumnezeu stie cum vom face acolo cu tramvaiul, ca probabil tramvaiul ar trebui sa fie la stanga, la dreapta ca restul pamanturilor sunt date pe Legea 18 de-acum 14 ani de zile, iar la Fabrica de Glucoza este clar, este pasaj suprateran care se va deschide in Strada Floreasca, a spus Oprescu.