Senatorul Haralambie Vochitoiu a sustinut o declaratie politica intitulata: Valea Jiului este in fierbere! Minerii de la minele Lonea, Lupeni si Vulcan au protestat in fata Complexului Energetic Hunedoara. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Valea Jiului este in fierbere! Saptamana trecuta, minerii de la minele Lonea, Lupeni si Vulcan au protestat in fața Complexului Energetic Hunedoara. Ei solicitau materiale necesare desfasurarii in continuare a procesului de producție in conditii de siguranta, schimbarea conducerii CEH pe motive de management defectuos, precum si anumite drepturi salariale.
Complexul Energetic Hunedoara parcurge o perioada dificila din punct de vedere financiar. Ma refer la faptul ca aceasta societate acumuleaza datorii pe zi ce trece, fara ca cei care conduc acest complex sa poata fi capabili sa opreasca dezastrul. Si ma refer la conducerea executiva, la CA si AGA a Complexului Energetic Hunedoara.
Ei nu pot invoca nici motivul ca nu au fost sprijiniti guvernamental pentru ca Guvernul Ponta i-a ajutat cu stingerea datoriilor, i-a ajutat cu preluarea cu prioritate a cel putin 500 de MW din productia Complexului Energetic Hunedoara in Sistemul Energetic National pana la 31 decembrie 2017, i-a ajutat cu investitii de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea minelor viabile din Valea Jiului, dar si pentru eficientizarea transportului de carbune astfel incat in cel mult doi ani pierderile sa fie eliminate si sa devina profitabil, i-a ajutat pentru reabilitarea grupului 4 de la Mintia si instalatiile de desulfurare la grupurile 3 si 4.
In prezent, Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. are un numar de 6.619 salariati, din care 1.740 salariati la divizia energetica si 4.720 salariati la divizia miniera.
Avand in vedere ca Societatea ,,Complexul Energetic Hunedoara” reprezinta cel mai mare agent economic al judetului Hunedoara, in calitate de senator al Colegiului nr. 1 Valea Jiului â€" Hunedoara, solicit noii conduceri a ministerului sa ia masuri urgente pentru ca aceasta societate sa nu intre in insolventa sau chiar mai rau, in faliment.
Rog sa se analizeze cu atentie activitatea conducerii executive a Complexului Energetic Hunedoara, a CA si AGA a CEH, iar cine este depasit de situatie sa se retraga sau sa fie revocat din functie, cu precizarea ca fiecare sa si raspunda pentru faptele sale, nu numai cu functia.
Totodata, mentionez ca ma pun la dispozitie pentru a ajuta cu orice solutie, dat fiind faptul ca sunt singurul parlamentar ce am o experienta de peste 10 ani de activitate in mineritul Vaii Jiului.