Analistul politic Ion Cristoiu isi detaliaza pe blog de cateva ori pe zi, dimineata, la pranz si seara, gandurile sale despre evenimentele politice ale zilei. Maestrul Ion Cristoiu (cum ii spunea cu respect si admiratie Mihai Gadea, directorul Antenei 3, in vremurile de glorie si prietenie), a abordat pe blog, vineri seara, cateva aspecte legate de demisia patronului RTV, Ghita, din PSD, si misterioasa deplasare la Abu Dhabi, a lui Ponta si Ghita.

xxx

cristoiublog.ro : Gandul lui Cristoiu de vineri, 28 noiembrie 2014, seara
Demisia lui Sebastian Ghita din PSD - un aranjament cu Victor Ponta?!
Gandul de luni, 24 noiembrie 2014, va fi surprins fie si prin titlu pe cititorii care nu-mi stiu spaima de a nu trece drept prost intr-o lume in care jurnalistii sunt primii manipulati de mai toata lumea: de Servicii secrete, de partide, de politicieni, ba chiar si de ei insisi. De fiecare data cand a avut loc un eveniment spectaculos mediatic am tinut sa dibui ce ascunde, din credinta ca mai bine sa fiu acuzat de conspirationanism decit sa fiu luat de prost.
Afacerea cu poza de la club m-a impins sa-mi intitulez textul:
Escapada lui Victor Ponta la Abu Dhabi - o poveste de acoperire pentru o intilnire ultrasecreta?!
Nu stiu daca intr-adevar Victor Ponta a fost la o intilnire ultrasecreta. Poate n-a fost. Poate a avut o escapada cu baietii, dintre cele care se poarta in lumea nomenklaturii de azi.
Sigur e ca Victor Ponta s-a intors din Emirate un alt om.
Parca acolo, in Emirate, a avut o intilnire la care i s- a garantat ca Romania va ramine in perioada urmatoare o tara potrivit scenariului Impartirea Puterii astfel incit nici un partid sa nu detina deopotriva Guvernul si Presedintia.
Nu stiu daca i s-a spus ce sa faca pentru a ramane mai departe premier si sef de partid.
Sigur e ca toate actiunile sale de dupa concediu marturisesc un tip decis sa-si treaca partidul prin desertul reformei din temelii.
Pentru aceasta, se cerea de la Victor Ponta sa aiba in fine cojones.
Si uite ca are.
Demisia lui Sebastian Ghita din PSD, aranjata sau nu cu Victor Ponta, tine de aceasta noua imagine pe care premierul vrea s-o impuna.
Exclusii i-au reprosat ca e la mana lui Sebastian Ghita.
Altadata, Victor Ponta ar fi trecut peste asta.
Nu incalcase Sebastian Ghita consemnul de a nu se discuta inainte de alegeri despre sefia PSD fara ca Victor Ponta sa-l mustre macar?
Acum, pentru niste vorbe care, intre noi fie vorba aveau si adevar - agatarea penibila a lui Ion Iliescu de deja stranepotii sai numai si numai din setea bolsevica de putere pana la moarte - Sebastian Ghita a fost mustrat public de Victor Ponta si obligat sa-si dea demisia.
E un moment care convine ambelor parti.
Lui Victor Ponta, pentru ca-l elibereaza de povara Sebastian Ghita si, mai ales, ii intareste imaginea de lider care taie-n carne vie.
Lui Sebastian Ghita, pentru ca elibereaza Romania Tv de povara televiziunii guvernamentale.
Daca reuseste sa faca din Romania Tv altceva decat e acum un OTV cu bani multi, din care cauza am poreclit-o Cacania Tv - s-ar putea spune ca si Sebastian Ghita a iesit castigator din demisia sa din PSD.
Cum sa nu crezi c-a fost un aranjament intre Victor Ponta si Sebastian Ghita?