Camelia Voiculescu: "Trustul Intact isi poate respecta toate angajamentele"

Camelia Voiculescu, actionar al Intact Media Group (IMG), a acordat in exclusivitate un interviu Agentiei Nationale de Presa Agerpres, in care a vorbit despre evenimentele din viata sa, precum condamnarea tatalui sau, Dan Voiculescu, rechizitionarea cladirilor in care se afla sediile celor cinci televiziuni, confiscarea a milioane de lei din conturi, dar si despre business si masurile pentru viitorul apropiat.

- Agerpres: Prima intrebare vine in mod natural: Ati reusit sa vorbiti cu tatal dvs in aceasta perioada? Cum este?

- Camelia Voiculescu: Vorbesc cu tata cat se poate de des. Cum este? Puternic. Este un luptator. Stiu ca imaginea sa publica e a unui om sobru, sever, insa merita sa stiti ca are o mare capacitate de a iubi oamenii. Cred ca puterea sa rezida tocmai in aceasta insusire. Tata staruie in increderea sa in oameni si in adevar.

- Cum faceti fata situatiei?

- Incerc sa trec frumos peste momentele urate, sa gasesc, in ceea ce priveste toate aceste intamplari, o noima si sa nu imi pierd increderea.

- Decizia instantei s-a repercutat si asupra angajatilor din grupul pe care il conduceti. Ce reactii ati avut din partea acestora si ce raspunsuri ati avut la intrebarile lor?

- Nu mi-au fost puse direct intrebari, dar as vrea sa dau cateva raspunsuri. Doresc sa precizez, cu privire la statutul meu, la care ati facut referire in intrebare, ca nu conduc grupul de media, ci sunt actionar. Rolul meu executiv in companie s-a incheiat in urma cu cativa ani. Fiecare platforma parte a trustului este condusa de un sistem de management riguros si performant. Rezultatele sunt concrete - cresterile de audienta care au situat televiziunile Intact pe primul loc de pe piata, oferta de continut care a adus plus-valoare an de an, achitarea cu regularitate a impozitelor catre stat. Pentru oricine se intreaba, grupul nostru a platit taxe catre stat in valoare de 326 milioane de euro in ultimii zece ani. Hotararea instantei nu are legatura cu activitatea trustului de presa, al carui obiectiv este, de multi ani, dezvoltarea organica. Faptul ca Grupul nostru este singurul profitabil din media romaneasca nu este intamplator, ci este validat de rezultatele de audienta in continua crestere. In ultimii doi ani, divizia TV si-a apreciat cota de piata cu 11% in Prime-Time, pe publicul comercial. Consider ca bunul cel mai de pret sunt oamenii, a caror perseverenta si motivatie dau forta si valoare intregii constructii.

- Instanta a hotarat rechizitionarea cladirilor in care se afla sediile tuturor televiziunilor din Grupul de presa. Ce faceti in aceasta situatie?

- Doresc sa subliniez, in primul rand, ca rechizitionarea respectivelor imobile o consider a fi o masura nelegala si disproportionata. Cladirile nu au avut niciodata legatura cu dosarul privind privatizarea ICA, acestea reprezentand active constituite si dobandite in mod legal de catre companiile de care apartineau. Vom apara acest drept in instantele nationale si internationale, cu toate argumentele legale. Spre a ilustra una dintre absurditati, blocul turn a fost construit incepand cu 1996 si dobandit de Grivco in 1999, in timp ce legea la care se face referire a aparut in 2002, iar privatizarea a avut loc in 2003 - context in care cum se poate confisca oare un bun dobandit legal inaintea presupusei infractiuni?

- In perioade dificile, se iau masuri de austeritate. Cat de dificile vor fi pentru angajatii din Grup lunile urmatoare?

- Grupul media a obtinut, in ultimul an, cea mai relevanta performanta operationala de la infiintare. Companiile Intact sunt singurele care, in perioada economica dificila a ultimilor cinci ani, au reusit sa atinga rezultate remarcabile atat in ceea ce priveste cifrele de audienta, cat si la nivel financiar. Revenind la intrebare, lunile de toamna vor fi pentru angajati la fel de pline si bogate in evenimente ca de obicei - este perioada grilelor la care s-a muncit luni de zile. Toate planurile de business au ca obiective principale dezvoltarea si relevanta continutului pentru publicul si partenerii nostri. In acest sens, intreaga noastra atentie e indreptata catre proiectele de continut din aceasta toamna si din 2015. Trustul Intact isi poate respecta toate angajamentele fata de telespectatori si partenerii de business. Sunt convinsa ca toamna aceasta va insemna validarea muncii oamenilor de exceptie care lucreaza in Grup.

- Care vor fi primele masuri pe care le veti lua, pe termen scurt?

- Planurile noastre de business nu au vizat niciodata activitati pe termen scurt. Ne vom asigura, ca intotdeauna, ca partenerii nostri sunt multumiti de serviciile propuse si ca publicul primeste programe relevante. Oferim cea mai puternica platforma de comunicare, dar, cel mai important, oferim rezultate. Televiziunile grupului Intact detin peste 20% din piata, atat pe publicul comercial, cat si pe cel urban. Ne bucuram de increderea si simpatia unui public de milioane de romani in fiecare zi.

- Dan Voiculescu spunea ca a platit si pentru dezvaluirile facute de Antena 3 de-a lungul vremii. Se va schimba politica editoriala a Antenei?

-Politica de continut a companiilor din Grup a fost intotdeauna responsabilitatea echipei de management a acestora. Atat tatal meu, cat si eu am inteles ca cel mai important lucru in media este libertatea de exprimare, respectand intotdeauna convingerile jurnalistilor si consecventa cu care si-au sustinut ideile.

- Chiar inainte de aceasta decizie, la Antena 1 a fost un val de angajari si achizitii de formate. Erati mai cumpatati daca v-ati fi gandit la un asemenea verdict?

- -Antena 1 este televiziunea-reper in materie de divertisment din Romania, iar toate deciziile strategice sustin aceasta pozitie de pe piata. Soliditatea companiei se reflecta atat in ceea ce a fost deja anuntat public, cat si in planurile de dezvoltare. Antena 1 este un business care se sustine independent si, mai mult, este profitabil.

- V-a schimbat aceasta experienta? Ce ati invatat?

- Nu m-a schimbat. Dintr-un astfel de moment nu poti invata ceva pozitiv. Este pur si simplu o experienta urata, care sper din tot sufletul sa nu ma invete sa urasc si sa vad raul in orice din jur. Ce ar fi putut sa ma invete? Sa imi fie frica? Cand ai de a face cu nedreptati, te intrebi la ce bun sa fii corect. A ajuns desuet sa iti iubesti tara. Ilie Nastase imi spunea ca este mai respectat in Franta decat in tara lui. De ce ar trebui sa fie asa, de unde aceasta neasumare? Ma intrebam daca exista vreun roman care sa fi reusit in afaceri si sa fie apreciat pe plan local. Nu am gasit niciun raspuns. De ce doar povestile de succes de afara reprezinta modele pentru noi? Pana si faptul ca cele de mai sus sunt retorisme, nu ar trebui sa fie privit ca o normalitate.

- E ceva ce ati vrea sa ii spuneti tatalui dvs. in mod public?

-Da, multe. As vrea sa ii spun ca il iubesc si ca sunt foarte mandra de el, ca merita tot respectul nostru. As vrea sa stie ca ii inteleg eforturile, ca toate stradaniile lui sunt rasplatite cu ganduri bune din partea oamenilor. Pe de alta parte, exista unii care se bucura de aceasta nedreptate, cei marunti, meschini. Pentru mine, tata ramane omul de la care am invatat ca merita sa lupti pentru a avea un rost in tara ta. A insemnat mult faptul ca nu a uitat de unde a plecat. Stiu ca mai are multe lucruri bune de spus si de facut. Si, pentru toate acestea, sunt foarte norocoasa sa il am in viata mea.
Sursa: Jurnalul National