Senatorul Nicolae MOGA a sustinut o declaratie politica intitulata "Stop comportamentului agresiv fata de jurnalisti si atacului asupra libertatii de exprimare!" , pe care o puteti citi in continuare.
O Romanie nedemocratica este neadecvata pentru un spatiu al democratiei, libertatii si drepturilor omului.
Amenintarile directe la adresa dreptului constitutional al libertatii de exprimare si chiar a integritatii fizice a jurnalistilor reprezinta un element de ingrijorare.
Redactorul-sef al cotidianului "Jurnalul National", jurnalistul Dan Constantin a fost agresat in spatiul public de un tanar foarte impulsiv.
A fost necesara interventia organelor de ordine pentru identificarea faptuitorului.
Dupa cum afirma realizatorul tv Adrian Ursu: "Pare sa fie un atentat revendicat... A dorit sa fie identificat, sa vina politia, sa il legitimeze."
Fata de aceasta situatie, fac un apel organelor de Politie sa manifeste fermitate in ceea ce priveste investigarea amenintarilor la adresa redactorului-sef al cotidianului "Jurnalului National", jurnalistul Dan Constantin si sa comunice public rezultatele anchetei, in diferitele faze ale acesteia.
Tin sa subliniez ca aceasta interventie a mea nu este solitara, ea deriva din ingrijorarea fata de amenintarile ce planeaza asupra jurnalistilor.
In urma cu ceva timp, prezentam in fata dumneavoastra declaratia politica "Atentat grav asupra jurnalistilor din jud. Constanta".
In sediul TV Alpha Media din Medgidia, patru persoane - conducerea, prezentatorul si un cameraman au fost agresati. Imi manifestam atunci ingrijorarea fata de extinderea fenomenului "legii batei si a junglei" fata de jurnalisti.
Cazul recent din Bucuresti demonstreaza temeiul ingrijorarii mele.
Cetatenii care ne-au trimis in Parlament pentru a le reprezenta interesele vor sa nu se mai teama pentru viata lor, pe strada sau in casa, fiii si fiicele lor au dreptul la siguranta unei ordini publice ferita de agresori si agresiuni de orice fel.
Alaturi de societatea civila, consider ca standardele jurnalistice, informarea corecta si binele public trebuie aparate, dincolo de convingerile politice si ideologiile diferite.
Personal, nu voi ezita sa intervin in orice situatie in care deontologia si statutul de jurnalist profesionist sunt afectate.
In jurul acestor valori trebuie sa ne solidarizam!