DeCeNews: Banciu, declaratii neasteptate despre moartea lui Iovan si a studentei
Radu Banciu a vorbit, in cadrul editiei de marti seara a emisiunii sale de pe B1 TV, despre accidentul aviatic care a avut loc in Muntii Apuseni.
Jurnalistul a spus ca este irelevant faptul ca in aceasta tragedie au murit doi oameni, dat fiind faptul ca multi alti romani isi pierd viata in accidente cumplite, mai precis in accidente rutiere.
"Este irelevant pentru societate faptul ca doi oameni si-au pierdut viata. Alta data au fost 18 morti. Nu are nicio importanta. Va spun eu acum... doi oameni au murit astazi si pe trecerile de pieton, dar nu s-a spus nimic despre ei. Este exact acelasi lucru. Este exact aceeasi moarte, cu mentiunea ca accidentele aviatice sunt mai spectaculoase din punct de vedere al grozaviei pe micul ecran", a spus Radu Banciu.
De asemenea, jurnalistul a ironizat ajutorul dat de tehnologie in cazul gasirii ranitilor din accidentul din Muntii Apuseni.
"Astazi vedem in sfarsit cat de mare este Romania, nu cat de mica este. Deci, aceasta tarisoara, aceasta bucatica pe care noi pretindem ca o cunoastem si o iubim este atat de vasta incat exista locuri in Romania unde daca se prabuseste un avion, nimeni nu te mai gaseste niciodata. Daca acest avion se prabusea in imensul Amazon, sa zicem la 800 km de prima coliba, de primii pigmei, sansele sa fie gasiti erau aceleasi. Singura diferenta este ca Iovan si distinsa domnisoara viitoare medic, post-mortem, au murit de frig, iar in Amazonia ar fi murit de cald. Alta diferenta nu exista", a spus Banciu.