Primarul Sorin Oprescu a verificat lucrarile de la linia de tramvai Buzesti-Uranus. Bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus este un bulevard cu cate 2 benzi pe sens si banda pentru biciclisti, cu trotuare cu o latime cuprinsa intre 3 si 5 metri si linie de tramvai pe zona mediana, reprezentand o alternativa pentru ruta bulevardelor Lascar Catargiu - Magheru - Dimitrie Cantemir, dublata de Calea Victoriei.
Noul bulevard va fi, de fapt, coloana vertebrala a circulatiei din Centrul Bucurestiului, si va functiona ca alternativa pentru Calea Victoriei si ruta Bdul Lascar Catargiu, b-dul Magheru si Bdul Dimitrie Cantemir. Dupa ce va fi gata, noua artera va permite traversarea Bucurestiului de la nord la sud, pe traseul Piata Victoriei - Piata Cosbuc in maximum 20 minute.
Bulevardul va decongestiona si fluidiza traficul in toata zona centrala, in principal in zonele Gara de Nord, Piata Victoriei, Piata Virgiliu, Str. Dinicu Golescu, Str. Stirbei Voda, Str. Vasile Parvan, Str. Hasdeu, Str. Uranus, zona Parlamentului, strada 13 septembrie - arealul hotelului Marriott.
Principalele categorii de lucrari realizate constau in modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului si a trotuarelor, inlocuirea, protejarea si modernizarea retelei de canalizare si a retelelor alimentare cu apa, dar si lucrari de realizare a iluminatului public.
Proiectul are trei etape:
Etapa I: tronsonul Piata Victoriei - Vasile Parvan
Etapa II: tronsonul Vasile Parvan - Piata George Cosbuc
Etapa III: tronsonul Piata George Cosbuc - Gara Progresul.
In prezent, au fost finalizate lucrarile la prima etapa a proiectului., tronsonul Piata Victoriei - Vasile Parvan. Lucrarile la a doua etapa, intre Vasile Parvan si Piata Cosbuc, care prevad si un pasaj pe sub Palatul Parlamentului, ar urma sa inceapa cand vor exista bani la bugetul local. In acest moment, planul urbanistic care bate in cuie traseul drumului se afla in dezbatere publica.
Lucrarile au fost finalizate la etapa I
Prima etapa a lucrarilor este impartita in alte sase tronsoane, dintre care cinci sunt finalizate:
Tronsonul I: Piata Victoriei - Strada Occidentului
Tronsonul II: Strada Occidentului - Calea Grivitei
Tronsonul IV: Strada Mircea Vulcanescu - Bulevardul Dinicu Golescu
Tronsonul V: Bulevardul Dinicu Golescu - Calea Plevnei
Tronsonul VI: Strada Mircea Vulcanescu - Bulevardul Garii de Nord.
Surse: Agentii de presa