Jurnalul National: Masina 4x4 care ar putea inlocui ARO in productia romaneasca

Transportorul amfibiu IVECO Super AV 8x8, vehicul propus pentru inzestrarea armatei romane sau masina 4x4 Jeep J8 ce ar putea fi asamblat in Romania, inlocuind cu succes regretatul ARO, sunt doar cateva exponate pe care compania Digital Bit le va prezenta publicului roman la Expozitia Internationala de Tehnica Militara - EXPOMIL 2013 organizata in Bucuresti.
In perioada 26-29 septembrie 2013, Centrul Expozitional ROMEXPO va gazdui cea de-a opta editie a Expozitiei Internationale de Tehnica Militara - EXPOMIL 2013.
Compania Digital Bit SRL, specializata in domeniul tehnologiilor de varf, va prezenta in standul sau (nr. D12, Pavilionul A), in premiera absoluta, transportorul amfibiu IVECO Super AV 8x8, vehicul propus de noi pentru inzestrarea armatei romane.
Propunerea are la baza un team agreement semnat intre IVECO si RomArm ce include productia locala prin transfer de tehnologie, pregatirea fortei de munca si chiar investitii directe. Transportorul amfibiu IVECO Super AV 8x8, cel mai modern dar si cel mai performant vehicul amfibiu blindat din clasa sa, este in perioada de testare finala a puscasilor marini americani si a trupelor italiene.
Un alt proiect propus de catre Digital Bit, care ar putea contribui si el la relansarea industriei de aparare autohtone, este asamblarea in Romania a autovehiculului 4x4 Jeep J8, inlocuind cu succes regretatul ARO.
Totodata, va fi prezentat la EXPOMIL si sistemul de arma telecomandata AGIL V4 integrat cu aplicatia de comanda si control Force V4, produse high-tech 100% romanesti. La sfarsitul lunii august Digital Bit a implementat si testat cu succes sistemul de arma telecomandata AGIL V127N la bordul fregatei Maria in vederea participarii fregatei la operatiunea Active Endeavour 2013.