Jurnalul Bucurestiului: Intalnirea ziaristilor de la Scanteia tineretului /Tineretul Liber

Vineri, 6 septembrie a.c., la Restaurantul Old School de la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti,a avut loc intalnirea fostilor ziaristi de la cotidianul Scanteia tineretului, devenit dupa 1989, Tineretul liber.
A fost o intalnire emotionanta a mai multor generatii de actuali si fosti gazetari, dintre care amintim pe decanii de varsta Carol Roman si doamna Lustig, ambii trecuti de 80 de ani. Au fost prezenti intre altii: Stefan Mitroi (editorialist la Jurnalul National), Victor Ciobanu - artist grafician, Tibanu (Tiberiu Lazar - om de televiziune), Dan Dumitrescu - comentator sportiv, Dumitru Constantin - editor la Business Magazin, etc.
Ne-am bucurat de reintalnirea cu marii gazetari si scriitori Vartan Arachelian, Nicolae Arsenie, Ioan Adam, Stefan Dorgosan, dar si de prezenta juniorilor Dumitru Manolache, Danut Ungureanu, Nicolae Iliescu sau Emil Stanciu.
Au venit si patru doamne, pe langa sus mentionata doamna Lustig, Monica Zvirjinschi, Mioara Vergu si Elena Catuneanu.
Majoritatea bancurilor si a amintirilor cu haz le-a spus Serban Cionof, care nu mai bea decat apa plata cu sau fara lamaie.
Gluma preferata care a circulat in randul celor pensionati, dar si a celor care mai spera sa apuce pensia a fost "sa fie mica, dar lunga".
Ne-am adunat destul de multi, dar am fi putut fi si mai multi, majoritatea remarcand absentele, motivate sau nu, ale lui Ion Cristoiu, Lucian Avramescu, Nic Iliescu, Cornel Ostahie, Aristotel Bunescu, Sorin Ovidiu Balan si a altor ziaristi activi.
Dupa trei ore de amintiri placute, in care cei prezenti au uitat de boli si necazuri, ne-am luat la revedere sperand sa ne vedem pozele pe facebook in grupul "Scanteia tineretului" si sa fim sanatosi pana la urmatoarea revedere.
Multumim entuziastilor Bebe Ravescu si Emil Stanciu care au sunat mobilizarea, lui Mihai Bogatu de la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, precum si gazdelor de la Restaurantul Old School, care ne-au asteptat cu gratarul incins si cu bere rece!
Si-i multumim lui Nicu Iliescu pentru gazduirea acestor randuri urandu-i totodata "Jurnalului Bucurestiului.ro" sa mosteneasca succesul la publicul cititor, pe care l-a avut timp de 50 de ani ziarul tineretului din Romania.