Senatorul Nicolae Moga a sustinut o declaratie politica intitulata ""EXISTA REALITATI POZITIVE", pe care o puteti citi in continuare.

In ultima perioada stirile promovate pe canalele media sunt in totalitate apocaliptice. Nu stiu cui foloseste acest pesimism - ROMANILOR SIGUR NU!
Tin sa mentionez partea pozitiva a realitatii care nu si-a gasit locul in "stirile zilnice" : Raportul pe luna septembrie al Economist Intelligence Unit, citat de Agerpres evidentiaza ca economia romaneasca va inregistra in 2013 o crestere de 2,5%, urmand ca ritmul de crestere sa se accelereze in perioada 2014-2017, la o rata medie anuala de 4%. Prognoza din septembrie a EIU este in crestere comparativ cu raportul pentru luna iulie.
Romania a evitat intrarea in recesiune in 2012, inregistrand o crestere a PIB de 0,7%, iar recuperarea economica ar urma sa se consolideze in mod moderat in 2013. Dupa ce zona euro va iesi din recesiune, in 2014, ritmul de crestere se va accelera gradual la o medie anuala de 4% intre 2014-2017, dat fiind ca PIB-ul este sustinut de exporturi si de cresterea cererii interne, se mentioneaza in acelasi raport.
Programul macroeconomic al guvernului pentru perioada 2013-2016 implica o continuare a consolidarii fiscale si reforme menite sa imbunatateasca incasarile la buget, managementul fondurilor publice si absorbtia fondurilor europene.
Imbunatatirea absorbtiei fondurilor UE va contribui la investitiile in infrastructura, ceea ce ar putea duce la o crestere a potentialului exporturilor pe termen mai lung. Romania a obtinut 22 miliarde de euro in fonduri structurale de la bugetul UE pentru urmatorul exercitiu bugetar, 2014-2020, fata de 20 miliarde de euro pentru actualul exercitiu bugetar, (2007-2013).
Este de mentionat faptul ca vom primi fonduri pentru agricultura in valoare de 17,5 miliarde de euro in perioada 2014-2020 de la Politica Agricola Comuna, in crestere semnificativa fata de la 13,8 euro, in 2007-2013.

In calitate de senator de Constanta, nu pot trece cu vederea o stire pozitiva privind zona ce o reprezint :
Constanta si-a depus candidatura pentru obtinerea titlului de oras european al sportului in anul 2014. Obtinerea acestui titlu da posibilitatea orasului nostru de a se afirma si a stabili relatii in plan european. Depunerea candidaturii a fost anuntata intr-o conferinta de presa care a avut loc vineri la Primaria Constanta.

Am fost onorati de declaratia presedintelui forului european Gian Francesco Lupateli, prezent la manifestare : "Orasul Constanta merita sa primeasca titlu de oras european al sportului pentru eforturile pe care le face administratia locala pentru sportul de masa si sportul de performanta. Constanta va intra in Europa intr-un club select al oraselor care investesc in sport si va putea organiza competitii sportive in 2014 pentru a promova intrecerile sportive. In aceasta competitie am toata increderea ca orasul Constanta va fi la anul oras european al sportului".
Asadar, stimati colegi este cazul sa vedem si aspectele pozitive ale lucrurilor deoarece acestea EXISTA .