Adrian Sarbu (58 de ani), "taticul PRO TV", va fi mai bogat cu 5,4 milioane de dolari in urma demisiei din functia de presedinte al companiei CME (Central European Media Enterprise). El s-a retras miercuri, aparent de bunavoie, din pompoasa functie, inss va continua ds lucreze in cadrul grupului pana la sfarsitul anului, cand va fi instalata noua conducere.
Adrian Sarbu si-a dat demisia din functia de presedinte al companiei CME, care deține televiziuni din sapte tari.
Sarbu va ramane un simplu angajat al companiei CME, pana la 1 ianuarie 2014, urmand sa fie recompensat, potrivit paginademedia.ro, odata cu plecarea sa, cu 5,4 milioane de dolari.
Acest tip de compensatie si valoarea ei sunt insa cat se poate de ciudate, mai ales ca, in Romania, nu s-a mai auzit să fie premiat un angajat care isi da demisia de bunavoie, asa cum, cel putin oficial, ar fi procedat "taticul PRO TV".
Plata va fi facuta, conform contractului, in coroane cehesti, iar Sarbu va fi primul intrebat si va avea drept de preemptiune (dreptul de a fi preferat in calitate de cumparator), in cazul in care cei de la CME vor decide sa vanda operatiuni pe care le detin in Romania, pana la finalul lui 2015.