Inpolitics - Vocea Rusiei: "Doar o minune il mai salveaza pe Voiculescu, ultimul mogul"

Postul de radio moscovit "Vocea Rusiei" profeteste sfarsitul iminent al lui Dan Voiculescu si al trustului sau de presa, afirmand ca lupta acestora cu Traian Basescu se apropie de sfarsit. "Trustul de presa pe care l-a creat va fi eutanasiat sau neutralizat" scriu analistii postului amintit intr-un material difuzat azi, pe care il prezentam mai jos.
"Se pare ca lupta dintre echipa lui Traian Basescu si "mogulii cei rai" se apropie de sfarsit. Daca nu se intampla o minune, ultimul "mogul" va disparea de pe scena politica, iar trustul de presa pe care l-a creat va fi eutanasiat sau neutralizat.
Este clar ca tinta finala a atacului DNA nu este directorul Antena 1, ci Dan Voiculescu. Schema atacului este simpla, banala si eficienta. Sorin Alexandrescu va fi supus unor presiuni inimaginabile in perioada in care va sta in "beciurile" justitiei "independente" binecuvantate de coabitatorii Ponta & Basescu. Mai mult ca sigur, ca metode de presiune vor fi folosite amenintarile, santajul si perspectiva de a petrece 7 ani dupa gratii. Daca Alexandrescu se va dovedi necooperant, se vor gasi puncte vulnerabile care vor fi exploatate la maxim: familia, copiii si toti cei la care tine. Un om trebuie sa fie extrem de motivat si pregatit din punct de vedere psihofizic pentru a rezista unei presiuni de acest gen, mai ales pe parcursul a 30-60 de zile. Scopul final este crearea unui dosar penal pentru Dan Voiculescu. Indiferent de cat de aberanta sau ilogica va fi "marturia" semnata de Alexandrescu, DNA o va folosi pentru distrugerea trustului. Atat Dan Voiculescu cat si Camelia Voiculescu vor fi tinte in dosar, desi "justitiarii" ros-portocalii vor face tot posibilul pentru a implica in dosar si unele vedete ale "Antenelor".
Identificarea metodelor de aparare este dificila spre imposibila. S-a vazut clar ca "afilierea la CNN International" nu ajuta cu nimic. Va sari Martin Schulz in apararea "Antenelor"? Improbabil. In cazul cel mai bun, cativa politicieni europeni vor face un apel la respectarea drepturilor presei si nimic mai mult. In cazul cel mai rau, toti factorii de decizie europeni sau americani vor spune povesti despre "independenta justitiei". O sa iasa lumea in strada cu sutele de mii pentru a-si apara vedetele? Improbabil. Electoratul nu a iesit in strada sa-si apere votul din vara 2012. De ce ar face-o acum?
Unul dintre aspectele care sustine scenariul in care "Antenele" si Dan Voiculescu vor fi "terminati" este comportamentul lui Victor Ciutacu. Jurnalismul politic are multe asemanari cu sportul profesionist. Una dintre calitatile necesare unui sportiv profesionist este abilitatea de a-si gasi nou club inainte de falimentul clubului la care sportivul joaca acum. Victor Ciutacu este un fin cunoscator al meandrelor politicii romanesti si totodata este bine "racordat" la diverse surse de informatii. Daca acest profesionist a decis sa "paraseasca nava" in ciuda inerentelor dificultati si costuri de imagine, inseamna ca nava este condamnata sa fie torpilata.
Marea eroare a lui Dan Voiculescu a fost decizia de a nu lupta pana la capat in vara anului 2012. Atunci, ar fi avut alaturi 7,4 milioane de romani, dar nu a avut curajul necesar. Acum, a ramas aproape solo in fata tandemului Ponta & Basescu care controleaza atat serviciile cat si justitia. Jocul se apropie de un sfarsit tragic, dar previzibil. Poate, o capitulare dezonoranta ii va permite sa ramana in libertate, dar in afara jocului politic. Este destul de probabil ca cei care controleaza tandemul Ponta & Basescu nu vor fi satisfacuti cu o capitulare si vor dori ceva mai umilitor. Vae victis! Mai exista si o sansa pentru minuni, dar minunile necesita un curaj pe care Dan Voiculescu nu pare sa-l aiba".