Antena3: Bucuresti, un imens santier. HARTA ZONELOR care intra in reparatii din aceasta primavara

Capitala se transforma in santier din aceasta primavara. Circulatia, parcarile, transportul urban si spatiul public devin prioritatile zero ale primarului general, iar asta se vede pe strada. Primele schimbari: pasajul de la Piata Presei Libere, zona Doamna Ghica si Piata Sudului, unde lucrarile sunt programate sa inceapa in acest an.
Pana in septembrie, municipalitatea este gata sa inceapa sau sa continue cel putin patru lucrari care vor schimba traficul in Bucuresti astfel incat inelul central si cel median sa fie gata pana in 2016.
"Vocea cetatenilor spune simplu, direct si dur: FACETI TREABA! FACETI-NE VIATA SUPORTABILA SI CIVILIZATA!", sustine primarul Oprescu.
Pana in toamna ar trebui sa inceapa lucrarile la Pasajul Chisinau-Pantelimon, cel de la Piata Presei, pasajul de la Piata Sudului si strapungerea Doamna Ghica Chisinau.
"Am finalizat deja cateva lucrari foarte mari de infrastructura: pasajul Basarab, podul Pipera, pasajul d-na Ghica, ale caror beneficii sunt vizibile azi si continuam in acelasi fel, dupa cum veti vedea in expunerea pe care o prezentam astazi. Am initiat, dezvoltam si implementam Master Planul sistemului de mobilitate al Bucurestiului", a anuntat, vineri, Sorin Oprescu.
Lor li se adauga extinderea transportului public, amenajarea spatiului urban si megastructurile culturale si sportive care trebuie sa fie gata pana in 2016. O sala sala de concerte de 2500 de locuri este in plan pentru zona Unirii.
Lucrarile vor incepe in primavara lui 2014 si vor dura doi ani. Costurile pot ajunge la 200 de milioane de euro.
Pentru ca toate aceste planuri sa devina realitate, Capitala si localitatile din imprejurimi au nevoie de cel putin 13 milioane de euro, bani care ar trebui sa provina atat din fonduri proprii, cat si din bani europeni.