DeCeNews: Lucrarile la pasajul de la Piata Presei vor incepe in aproximativ doua luni

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a declarat ca in circa doua luni lucrarile pentru construirea pasajului subteran de la Piata Presei vor incepe, dupa aprobarea Planului Urbanistic Zonal, si vor dura aproape un an si jumatate. "Pasajul incepe dupa fantana Miorita, la vreo 50-60 de metri, pe partea dreapta, fara sa deranjez pomii si toate astea. Va avea un brat in directia de mers catre Marasti si Bulevardul Expozitiei, va avea un brat care va iesi in Kiseleff, fara sa deranjeze, undeva la 250-300 de metri de colt, adica chiar din Piata, mergand in directia Arcul de Triumf, si incercam noi sa-i mai dam o dimensiune, aceea de Jiului", a spus edilul sef al Capitalei.
Pasajul va avea o lungime de circa 550 de metri, costul lucrarilor fiind estimate la peste 30 de milioane de euro.
Potrivit primarului general, construirea pasajului nu va afecta traficul pe DN 1, la cea mai mare intrare in Bucuresti, prin nord. "Ma duc (cu lucrarile - n.r.) in spatele perdelei de pomi si nu deranjez pe nimeni", a explicat Oprescu.

Oprescu, despre Bulevardul Berzei-Uranus

Primarul general a mai spus ca viitorul bulevard Berzei-Uranus "mai are o problema", pe hartie, la Palatul Parlamentului, deoarece trebuie avize si o lege speciala pentru a putea darama gardul cladirii.
"Dom’ le, probleme am din cinci in cinci metri. Acuma imi dau seama ce destept a fost Videanu, cu ghilimele, ca nu s-a apucat de ea. Da’ nu-mi pare rau, ca tot o fac. Dar mai are o problema: am ajuns acum, pe hartie, la poarta trecerii pe sub Parlament. Dom’le, nu poti sa-ti inchipui ce inseamna asta: avize de la SPP, avize de la SRI, avize de la Armata...", a spus Oprescu, aratand ca, dupa Hala Matache, proiectul a ajuns, pe hartie, la Parlament.