reportervirtual.ro: Trei luni fara salariu la "Jurnalul national": Viorel Ilisoi, "solidar cu muncitorii de la Mechel" (Autor: Adrian Halpert )

Viorel Ilisoi, reporter special la "Jurnalul National", a ajuns la capatul rabdarii. E se afla printre jurnalistii care nu si-au mai luat salariile la trustul lui Voiculescu de aproape un trimestru! Ilisoi a postat in urma cu o ora un anunt plin de umor amar pe pagina sa de Facebook, anuntand ca isi cauta job:

"Cu ocazia implinirii a 3 luni de cand nu am mai primit salariu ma declar solidar cu muncitorii de la Mechel. De asemenea, cedez una pisica dificil de intretinut, vand una masina scris (sau schimb cu medicamente hepatoprotectoare). Cine are nevoie de un ziarist batran si gras sa ma contacteze pe Facebook pana pe data de 31 martie 2013, cand mi se va taia internetul".

Viorel Ilisoi este unul dintre cei mai buni autori de reportaj din presa romaneasca, gen jurnalistic aproape disparut din paginile ziarelor.
Pe 28 februarie, Tiberiu Lovin scria, pe Reporter Virtual, despre situatia grea a jurnalistilor de la ziarul condus deMarius Tuca: "Dupa aproape trei luni de cand nu si-au mai incasat lefurile, ziaristii de la Jurnalul national s-au decis sa apeleze la Marius Tuca, directorul editorial al ziarului, pentru a-i scoate din criza. Si acum se fac liste cu cei care vor sa ceara bani cu imprumut, in situatia in care de la Contabilitate li se sugereaza sa aiba rabdare ca isi vor primi salariile".
Iata ca situatia nu s-a rezolvat nici dupa 12 zile.

UPDATE: Consecvent in prezentarea unei realitati sumbre cu umor, Ilisoi revine pe pagina sa de pe reteaua de socializare anuntandu-si despartirea de cotidianul "Jurnalul national":

"Cum am fost refuzat de toate ziarele la care am cautat de lucru, iar oferte nu am primit de nicaieri, daca tot e sa nu fiu platit pentru ceea ce fac, prefer sa nu fiu platit de Jurnalul National. Imi mentin declaratia de solidaritate cu muncitorii de la Mechel - mai ales dupa ce au refuzat sa dea utilajele la fier vechi ca sa faca rost de bani pentru salariile restante; eu cum m-as simti daca mi s-ar vinde la fier vechi calculatorul la care am scris cateva articole bune la JN? Pe de alta parte: nu ma solidarizez cu fotbalistii de la Dinamo si de la Rapid - si ei neplatiti de tot atea luni. Motanul nu-l mai dau. Il tin. Ca ultima solutie, o sa-l mananc".

"M-am hotarat: ma privatizez:)) Lucrez la saitul meu si institui un abonament de un euro pe luna. Din banii stransi imi asigur painea, uleiul pentru bicicleta, conservele pentru pisici, poate si o carte - si mai ales imi asigur libertatea de a scrie ce vreau si cum vreau, ma duc peste tot unde un subiect se cere scris, imi ramane timp si pentru povestiri... Nu-mi trebuie decat un ajutor pentru inceput, cineva sa ma ajute sa fac saitul - strict tehnic vorbind... Daca nu-mi iese, ma las de scris reportaj, ca vad ca altfel nu mai merge. Daca visez, treziti-ma!"