Reporter Virtual - Renunta Dan Voiculescu la "Jurnalul National" pe print? Reorientare la Intact Group (Autor: Adrian Halpert)

Angajatii Intact Media Group, trustul condus de Dan Voiculescu, au primit astazi un mesaj intern din partea conducerii companiei, prin care sunt anuntati ca "noua abordare strategica a Grupului va pune accentul pe dezvoltarea zonei TV si online" si ca " print-ul, in coordonatele actuale, raspunde mai greu necesitatilor de circulatie rapida si universal accesibila a informatiei".

Surse de la "Jurnalul National", cotidianul condus de Marius Tuca, sustin ca, "in lumina noilor orientari", se va renunta la aparitia in print a cotidianului, dar si a revistei de business "Income Magazine". Prima este revista de business, care-si va inceta aparitia in print dupa urmatorul numar. La "Jurnalul", oamenii au fost anuntati de sefi ca "inca se mai cauta solutii de finantare".
JN are mari probleme de finantare in ultimul an, cand vanzarile au scazut drastic. Oamenii sunt neplatiti de trei luni.
Conform ultimelor cifre difuzate de BRAT, "Jurnalul National" mai vinde doar 18.279 de exemplare in medie pe editie (in T4 2012), cu 24,5% mai putin decat in T4 - 2011 (24.200 de exemplare) si cu 62% mai putin decat in T4-2010 (48.117 exemplare)!

Iata textul integral al mesajului catre angajati:

Intact Media Group isi consolideaza continutul online
"Bucuresti, 12 martie 2013 - Intact Media Group, cea mai mare platformă de continut multimedia din Romania, isi va concentra atentia in zona online, in linie cu evolutia pietei media locale si internationale, precum si cu profilul si optiunile consumatorilor activi.
In prima jumatate a anului, Grupul pregateste lansarea unei platforme online integrate, care va include continut audio, video si editorial. Platforma va valorifica intreg continutul multimedia Intact, dar va crea si alte produse. In acest context, noua abordare strategica a Grupului va pune accentul pe dezvoltarea zonei TV si online.
"Ne concentram resursele acolo unde ne asteapta publicul, pe TV si online. Din pacate, print-ul, in coordonatele actuale, raspunde mai greu necesitatilor de circulatie rapida si universal accesibila a informatiei. Intact este un mare generator de continut si isi urmeaza publicul pe mediile pe care acesta le alege. In acest context, platforma multimedia Income isi va continua dezvoltarea in conformitate cu evolutia obiceiului de consum. Ii asteptam pe cei pasionati de business cu mult mai multe informatii pe TV si online" - Adrian Ursu - Director Integrare Editoriala Intact Media Group.
Platforma Income este parte Intact Media Group, alaturi de marci reper, precum Antena1, Antena 3, Jurnalul National sau Radio ZU. Intact Media Group este cea mai importanta platforma multimedia din Romania cu capital integral autohton si un public de 10 milioane de romani in fiecare zi".

Pana la aceasta ora, Directorul JN, Marius Tuca, nu a putut fi contactat pentru o pozitie in legatura cu noua orientare editoriala comunicata de conducerea grupului Intact.
Anuntul catre angajati a fost publicat in urma cu cateva minute si pe site-ul companiei.