B365.ro : Nou bloc de birouri si comert pe bd. Balcescu, lipit de o cladire in paragina

In zona zero a Capitalei, la doi pasi de Piata Universitatii a inceput sa se inalte un nou bloc de birouri si magazine. Acesta va avea 27 de metri inaltime si va fi lipit de o cladire-monument.

Noul imobil de pe Bulevardul Nicolae Balcescu va gazdui spatii de birouri si magazine. Subsolul, parterul si mezaninul cladirii vor fi disponibile pentru inchiriere ca spatii comerciale, iar cele cinci etaje vor avea functia de spatiu de birouri, cu o suprafata de 1349 mp.
Imobilul va avea aceeasi inaltime la cornisa cu cea a cladirii monument istoric de care va fi "lipita". In cadrul proiectului se va construi si o noua cale de acces catre Calea Victoriei si Sala Omnia, noua sala a Teatrului de Opereta Ion Dacian ce va fi construita in apropiere de Piata Revolutiei.
Terenul de doar 330 de metri patrati pe care se va desfasura constructia se afla peste drum de Sala Dalles, pe Bulevardul Nicolae Balcescu nr. 17A. Spatiul se afla intr-o zona istorica protejata, avand in vedere localizarea si cladirile existente in jur.
"Dupa modelul proiectelor de revitalizare urbana din zonele ultra-centrale a marilor capitale europene, Balcescu 17A insereaza discret in stilul arhitectural clasic - pe alocuri art deco al Bucurestiului interbelic, un accent modern, functional, in care isi face loc chiar si un, atat de necesar, spatiu verde bine amplasat chiar in frontul stradal al cladirii." Astfel este descris proiectul pe site-ul dezvoltatorului, firma Wellkept Imobiliare. Reprezentantii companiei, contactati de B365.ro, nu au dorit sa dea mai multe detalii despre acest proiect.
Constructorul ales este firma Comnord Bucuresti, controlata de omul de afaceri Sorin Creteanu, iar proiectantul este firma Western Outdoor, firma detinuta chiar de presedintele Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului a Municipiului Bucuresti, arhitectul Sorin Gabrea.
Lucrarile la constructie vor dura 3 ani, iar data de finalizare a constructiei este luna noiembrie 2015.