renasterea.ro : "Nu cred ca romanii vor uita prea repede batjocura PDL" - Interviu cu senatorul Ilie Sarbu, liderul grupului PSD din Senatul Romaniei (Autor: Silviu Florescu)

- Domnule senator Ilie Sarbu, ati prezentat, recent, cateva dintre obiectivele dumneavoastra pentru localitatile din Colegiul 4 Senat - Lugoj-Faget-Recas-Buzias...

- In mandatul viitor vreau, in primul rand, sa continui ce am inceput in urma cu 4 ani si anume modernizarea acestei frumoase zone a Timisului. Desi am fost in opozitie, pana nu demult, am reusit sa sprijin punctual acele demersuri ale comunitatilor menite sa ridice standardul de viata al cetatenilor. Prin majoritatea USL, care deja exista in consiliul judetean, am impulsionat lucrarile de refacere a peste 370 de kilometri de drumuri judetene si comunale, am acordat sprijin primarilor implicati, cum e cazul domnului Francisc Boldea de la Lugoj, a domnului primar Ilas de la Buzias, dar si a altor colegi din comunele pe care le reprezint in Parlament.

- Care ar fi proiectul la care tineti cel mai mult si care s-a realizat?

- E vorba de o realizare la nivel national. In calitatea mea de lider al senatorilor PSD, am sustinut cu tarie masurile sociale luate urgent de Guvernul USL. Noi am reparat o mare nedreptate facuta de PD-L cetatenilor acestei tari, ma refer la taierea pensiilor si salariilor, la anularea unor forme de ajutor pentru persoanele suferinde si pentru cei nevoiasi. Am reusit sa reintregim pensiile si salariile, am repornit programele de subventionare a agriculturii, am redat demnitatea unor categorii profesionale batjocorite de fosta guvernare pedelista. Nu cred ca romanii vor uita prea repede batjocura PD-L. Sigur ca mai sunt multe de facut si tocmai acesta este motivul pentru care vin, cu respect, in fata cetatenilor din colegiul meu pentru a candida pentru un nou mandat. Trebuie sa ducem mai departe aceste programe sociale, dar si sa modernizam, cu adevarat nu doar declarativ, Romania.

- Ce le propuneti, pentru urmatorii patru ani, cetatenilor din Colegiul 4 Senat?

- In primul rand, sa atrag noi investitii, sa contribui la deschiderea unor unitati economice in zonele rurale, dar si in cele urbane. Acum, evident, ca am parghiile necesare, deoarece USL guverneaza si va guverna tara. In mod direct, vreau sa ma implic in proiectul turistic Surduc, lansat, recent, dupa cum stiti, de presedintele Consiliului Judetean Timis, colegul meu Titu Bojin. Oamenii din Timis au nevoie de o zona turistica moderna, de un spatiu de relaxare si incarcare a bateriilor, dupa o saptamana de munca. De asemenea, o integrare in circuitul turistic national si international a Surducului inseamna noi locuri de munca, investitii, bani la bugetele locale. De asemenea, e nevoie de un program de modernizare a gradinitelor si scolilor. Sunt multe proiecte pe care pot sa le pun in practica, alaturi de primarii din zona, dar astept si din partea cetatenilor idei si propuneri, la fel ca si pana acum.