1961 - Se naste, la Calarasi, Cristian Sima. Inca din maternitate isi arata geniul ajutind-o pe o asistenta sa dezlege niste integrale.
1972 - Elevul Cristian, in clasa a-V-a la scoala generala "Nicolae Titulescu" din Calarasi, este exmatriculat dupa ce ii convinge pe colegi sa-i dea lui senvisurile cu salam de Sibiu ca sa le joace pe Burta.
1979 - Merge la Olimpiada de matematica de la Londra. Isi lasa parul lung, poarta blugi si asculta Led Zeppelin, Deep Purple si Pink Floyd. Securitatea vrea sa-l tunda, stiuta fiind aversiunea regimului pentru brokeri si hipioti.
1979 - La Olimpiada de la Londra face cunostinta cu un tinar de mare viitor, Viorel Lis, din lotul de pacanele. Imprenua cu acesta pune bazele unui model matematic prin care sa piarda toti banii.
1980 - O cunoaste, la Facultatea de Matematica, pe colega Monica Tatoiu. Sima isi asuma paternitatea Teoremei lui Fermat, sperind ca-i va inchide astfel gura colegei Monica. Dar nu reuseste, Tatoiaica vorbeste si vorbeste, neintrerupt. Acest esec il va urmari pe tinarul Sima multi ani.
1982 - Isi incheie colaborarea cu Gazeta Matematica, dupa ce isi vinde actiunile pe care le detinea unui anume Cornateanu. Dupa nici o luna incepe colaborarea cu Securitatea.
1990 - Studentii ocupa Piata Universitatii. Sima se opune: "Piata trebuie sa fie libera!" Dezamagit pleaca in strainatate.
1992 - La alegerile pentru functia de presedinte le spune apropiatilor sa nu mizeze pe Cimpeanu si Ratiu, ci pe Yuan.
1993 - E nevoit sa se casatoreasca dupa ce-si lasa o prietena cu bursa la gura.
1997 - Vazind ca Vintu face FNI-ul, se intoarce repede in Romania, cu speranta ca vor mai ramine citiva oameni de fraierit. Nici nu ajunge bine ca-l intilneste pe Daniel Daianu.
2005 - O cunoaste pe Marie-Rose Mociornita. Sima ii explica elegant doamnei ca nu mai are virsta la care se poate investi foarte mult in ea.