Spre deosebire de ursii dependenti de tomberoanele lui Tolea, care mai nou sunt vinati fara mila cand se apropie de gospodariile oamenilor, ursuletul panda al economiei noastre de piata a reusit sa atraga atatia musterii in carul sau de reportaj rasturnat la Caracal, incat putem spune ca Traian Basescu a avut mana buna cand si-a trimis baietii de la descarcerari sa-l incarcereze. Caci, in urma fericitului accident, Dan Diaconescu a iesit din puscarie ca mirele de la baia de aburi, gata sa ceara in casatorie poporul roman.
Uitindu-se narcisiac in oglinzile retrovizoare ale Rolls-Royce-urilor sale, multiplicat prin sciziparitate, copilul cinstit si sarac plecat cu traista-n bat din Oltenia traieste sentimentul ciocoiesc al autoflagelarii, caci altfel nu ne putem explica de ce si-a dat zilele astea singur cu capu-n gura.
Micutul cultivator de elodii, pe care le ingropa toamna precum prazul ca sa le vanda primavara amatorilor de trufandale, a poftit ca nevastuica la cadavrul viu al marelui elefant petrochimic, dindu-ne de inteles ca are in spate necrofagi de temut.
Ca sa dormiti linistiti dupa ce v-ati inchipuit ca rusii incearca sa penetreze economia romaneasca bagandu-si conducta prin debaraua oteveului si fiindca unde-i durere e si placere, ma simt dator sa deconspir radacinoasa din spatele nadragilor lui Dan Diaconescu: un simplu morcov.