Oprescu: Este extrem de important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare

Primarul general Sorin Oprescu a declarat luni, la Conferinta Europeana a Oraselor si Regiunilor Dunarene, ca este extrem de important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare, jucand totodata un rol central in atingerea obiectivelor de cooperare regionala ale Uniunii Europene.
"Este extrem de important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare, cu atat mai mult cu cat acesta reprezinta un pol de dezvoltare pentru Romania, pe de o parte, dar si unul dintre cele mai importante centre economice, culturale si universitare din Europa Centrala si de Sud-Est. Din acest motiv, Bucurestiul trebuie sa joace un rol central in atingerea obiectivelor de cooperare regionala ale Uniunii Europene. Trebuie sa actionam rapid pentru a pune in adevarata sa valoare intreaga capacitate stiintifica, universitara, financiara, culturala a Bucurestiului pentru atingerea obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii", a spus primarul general al Capitalei, la evenimentul desfasurat in Viena.
Cu acelasi prilej, Oprescu a precizat ca municipalitatea bucuresteana isi doreste si este in masura sa finalizeze proiecte deja incepute, dar si sa demareze unele noi, care sa genereze locuri de munca si sa ajute la dezvoltarea turismului.
La finalul conferintei, primarul general a propus ca urmatoarea Conferinta Europeana a Oraselor si Regiunilor Dunarene sa aiba loc la Bucuresti, in octombrie 2013.
Tot luni, Sorin Oprescu s-a intalnit cu Andreas Treichl, CEO al Erste Group, si cu Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International, se precizeaza intr-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de municipalitatea bucuresteana.
In cadrul celor doua intalniri, edilul a tinut sa se asigure ca demersurile municipalitatii de a atrage finantari pentru unele dintre proiectele aflate in derulare, respectiv initierea unora noi, in contextul ajungerii la maturitate, in 2015, a imprumuturilor contractate de administratia anterioara, vor fi privite cu toata seriozitatea si toata deschiderea de catre doua dintre cele mai puternice banci ce actioneaza pe piata europeana.
In acest sens, se arata in comunicat, edilul-sef al Capitalei a tinut sa transmita asigurarile administratiei pe care o conduce ca, imediat ce municipalitatea isi va fi definitivat strategia referitoare la viitoarea finantare, aceasta va fi pusa la dispozitia tuturor celor interesati, procesul de selectie urmand sa fie realizat in mod transparent si pe baza unui dialog competitiv. Cele doua intalniri au avut loc dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat initiativa primarului general de a contracta o finantare de 800 de milioane de euro.
De asemenea, in cadrul unei intrevederi dintre reprezentantii Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale de la Bucuresti si cei ai Uniunii Spitalelor din Viena, care a avut loc tot luni, s-a convenit incheierea unui protocol de colaborare pentru facilitarea accesului medicilor din spitalele administrate de municipalitatea bucuresteana la burse de perfectionare acordate gratuit de autoritatile vieneze.
(Sursa: Mediafax)