InfoBrasov.net : Oltchim = cioacombinat sau combinelodie? (Autor : Vifor Rotar)

Sa recunoastem ca amarasteanul otevist, abonat nocturn la postul lui Danut si avid de telenovele politice romanesti, n-a mai avit asa pleasca de cand se zgaiste noptile la OTV. Nici n-a trebuit sa mai stea treaz in creierii noptii sa vizioneze bomba. Danut a detonat incarcatura mediatica mult mai devreme, la ora convenabila de varf. Ciocoii au fugit, a ramas el cu poporul stapani peste colosul de mucava Oltchim. De-acum incolo, gata cu grevele de protest, cu salariile intarziate si comenzi lipsa. Pe portile fabricii va incepe sa curga, de-a valma, un rau de propilena, ceva acrilic si mult lapte si miere. Prostimea muncitoare si harnica este la putere, pentru ca omul poporului a cumparat combinatul, in numele patriei.
Dupa doua zile de vorbarie caracteristica, simulacre de lesinuri financiare si apoplexii plebee in fata marlaniilor la care este dispus statul doar ca sa-i scoata pe Danut&people din cartile privatizarii, vine scadenta. Peste week-end, patronul OTV trebuie sa scoate doua sute de milioane de euro, cat s-a angajat sa plateasca ca sa repuna Oltchimul pe profit si sa redea oamenilor locurile de munca periclitate de ciocoi.
Ar fi prima oara cand Diaconescu trebuie sa si produca o dovada dupa spectacolele lui de flecareala patogena. Chiar asa, ce naiba, astia chiar n-au auzit de prioritati? Pai Danut mai are cativa ani de lucru la cazul Elodia. Mai are de repetat niste impachetari in tomberoane si de gazduit deliruri de clarvazatoare care vorbesc cu mortii ca sa de-a de urma avocatei disparute. N-ar putea oare muncitorii de la Oltchim sa-l pasuiasca pe DD pana rezolva misterul asta si-l infunda pe Cioaca?
Nu stiu daca grevistii foamei din curtea combinatului sunt dispusi sa constate luni ca rusii din spatele lui Diaconescu nu au banii pe care i-a promis Danut. Ma tem ca vor reactiona violent cand vor vedea ca patronul OTV, falit si cercetat penal pentru spalare de bani, vrea combinatul ca sa verifice verifice, singur in laboratorul fabricii, ce substanta chimica a folosit Cioaca pentru a o dezintegra pe Elodia.
Care n-aveti somn si cititi duminica seara pe postul OTV anuntul Revizie tehnica, sa stiti ca privatizarea a esuat.