MoscheMordechai.ro : Proba martor

Observ, cu foarte neplacuta surprindere, ca Dan Diaconescu e la mare cautare. Pentru mine tot ceea ce reprezinta DD, cu "televiziunea" lui, cu "partidul" lui (si ma tem ca ghilimelele nu reusesc sa fie o bariera sterila indeajuns de eficienta) nu depaseste conditia tomberonului de prea multa vreme neluat in seama de gunoieri, in care mizeria intrata in fermentatie s-a transformat intr-o pasta fetida care imprastie o duhoare insuportabila. Dar ce stiu eu? Ciopor de politicieni se buluceste la "televiziunea poporului" sa faca o binecuvantata baie cu laturi, despre care s-a dus buhul ca faci bine la galci, reumatism si mai ales la procente.
Consum doze semnificative de perplexitate vazand cum politicieni cu aparenta sau macar pretentia de respectabilitate se cocoata, ca barza in par, pe scaunelele din "studioul lu’ domnu’ Dan" si purced la flatarisirea lui Diaconescu. Nu mai e vorba de tolerarea a ceea ce reprezinta DD, ci de cultivarea acestuia cu osardie. Daca face bine la procente, rahatul trebuie consumat in toate formele: bai de rahat, consumat crud, ca atare, sau prizat sub forma de pulbere. Orice, doar sa fie bine.
Un realizator de televiziune, pe care n-am sa incetez sa-l stimez, pare a-si fi facut un proiect personal din cultivarea DD-ului. Dupa reprize consistente de Bahmutanu si Prigoana, Diaconescu intra perfect in specificul postului. Ca suntem democrati, respectam diversitatea - nu doar cea de opinii, ci biodiversitatea in genere- si e tare fain sa-l aduci pe DD sa explice el ce mesaje are de la elodii si ce a mai aflat din conversatiile private cu boborul.
Un cunoscut, posesor de pragmatism 2.0 si politician versat imi explica ceea ce parea sa imi scape mie: Diaconescu are bani, are televiziune, are partid, are procente. Gata! Totul e in regula. Sa-l luam in brate pe DD! Ne prefacem, de forma, ca il luam la misto, abordam o poza superioara, dar privim cu jind la "succesul" lui si ne socotim ca n-ar fi rau daca l-am buzunari si noi de niste procente.
Exista mii de oameni seriosi, cu mintea zdravana, care ar avea ceva de spus, care ar putea ajuta la primenirea aerului din tara asta. Dar n-au procente, n-au bani, n-au... Diaconescu are. Cum sa nu te inchini atunci la viziunea lui politica, la clarviziunea lui si la tuturoiul de morala si patriotism pe care il reprezinta? De ce sa lasam rahatul sa se scurga doar prin santul oteveului cand noi putem sa-l imprastiem in strat uniform peste tara intreaga? Mai tragem si noi o untura pe felia de voturi, mai un magiun pe felia de rating.
Scriu despre toate astea facand enorme eforturi de a-mi depasi greata. Doar pentru a avea ce le arata, nu peste multa vreme, celor care acum se scalda in zoaiele DD, atunci cand va trebui sa le batem obrazul.