Adevarul.ro: Premierul Victor Ponta a inaugurat Autostrada Soarelui. De la Bucuresti la Constanta circulam intins, dar pe o singura cale
Premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi inaugureaza Autostrada Soarelui joi dimineata. Pe segmentul Cernavoda - Medgidia - Murfatlar, lung de 37 de kilometri, se va circula pe o singura cale, cu limitare de viteza la 80 de kilometri la ora.
Tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui a fost inaugurat de premierul Victor Ponta si de ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi, la eveniment participand si fostul premier Calin Popescu Tariceanu, precum si primarul Constantei, Radu mazare, si presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu.
"E bine sa dam drumul traficului ca acum vine lumea la mare (...) Sper ca de maine cei care vin la mare sa scape de cosmarul din toate satele si comunele si sper ca aceasta autostrada sa ajute si din punct de vedere economic si sa se termine anul acesta lucrarile la autostrada", a spus Ponta.
Intrebat de jurnalisti despre deschiderea de benzinarii si parcari, Ponta a spus ca important este ca se va putea circula pe autostrada si ca acestea vor fi construite ulterior.
"Decizia mea a fost sa nu mai stam pana cand se fac benzinarii si parcari, si sa se mearga pe autostradaa. Imediat vor veni aici si firme private care vor face benzinarii. Sper ca a fost o decizie buna", a afirmat Ponta.
"Pe sectorul Medgidia - Cernavoda se da drumul in regim de drum national, cu indicatoare de drum national, cu restrictiile de circulatie de drum national, cu elementele de siguranta de drum national, tocmai pentru a facilita accesul turistilor la mare. Sectorul de la Medgidia la Constanta, inclusiv Centura Constanta, va fi deschis in regim de autostrada, cu toate semnalizarile, cu toate elementele de circulatie in regim de autostrada", a declarat ministrul Ovidiu Silaghi, la ultima vizita pe autostrada.
Executia la ultimul tronson a inceput la finele lui 2011, iar segmentul va fi finalizat in ianuarie 2013, cand se va putea circula in regim de autostrada.