Adevarul.ro: Premierul Ponta a inaugurat Autostrada Bucuresti-Ploiesti. Tot de azi se va circula pe autostrada de la Bucuresti la Constanta

Premierul Victor Ponta, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, dar si fostul premier liberal, Calin Popescu Tariceanu, au inaugurat joi dimineata Autostrada Bucuresti-Ploiesti. Chiar dupa patru ani de intarzieri si amanari, mai sunt lucrari de realizat astfel incat sa se poata spune ca austrada este terminata.
UPDATE 10.05 Guvernul isi mentine decizia de a aplica penalitati pentru depasirea termenului de executie, a declarat premierul Victor Ponta.
"Cine zicea ca nu avem nevoie de autostrazi in Romania a gresit", a spus Ponta, facand referire la presedintele suspendat Traian Basescu, fost ministru al Transporturilor.
El i-a avertizat pe reprezentantii Ministerului Transporturilor ca sunt responsabili pentru ca iesirea spre Snagov a autostrazii sa fie finalizata miercuri de catre Euroconstruct.
Pe autostrada Bucuresti-Ploiesti se va circula pe patru benzi, cu un regim de viteza de maximum 100 kilometri pe ora.
Atentionat de jurnalisti ca tronsonul de autostrada este pus in circulatie fara ca parcarile si alte facilitati sa fi fost terminate, premierul a apreciat ca ar fi fost o greseala ca punerea in circulatie sa fi fost amanata din acest motiv.
Acelasi punct de vedere a fost sustinut si de fostul premier Tariceanu, care a aratat ca parcarile si statiile de benzina nu sunt obligatorii in aceasta faza.
"Un tronson de 60 kilometri este o distanta pentru care nu sunt necesare statii de bezina. Sunt fericit ca lucrarea a fost terminata, dar trist ca un proiect relativ modest, de 60 kilometri, dureaza atat", a spus Tariceanu.
Totusi, cei 62 de kilometri vor putea fi parcursi mai repede ca pana acum.
Inaugurarea segmentului de autostrada era programata pentru data de 30 iunie, dar drumul a ramas inchis din cauza deficientelor privind siguranta rutiera, potrivit declaratiilor facute de ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, in ultima vizita de lucru.

Tot de azi, drum drept de la Bucuresti la Constanta

Ultimul segment de autostrada, Cernavoda - Murfatlar va fi deschis circulatiei. Lucrarile sunt gata doar pe un sens de mers, iar traficul se va face in regim de drum national. Chiar daca soferii vor avea la dispozitie o banda pe sens pana la Medgidia, faptul ca drumul nu trece prin localitati si circulatia nu este stingherita de intersectii vor face ca durata deplasarii pana pe litoral sa se micsoreze, iar siguranta rutiera sa creasca.
Potrivit calendarului, toate aceste lucrari ar trebui sa fie gata in 2013.