Mediafax : Guvernul cauta solutii pentru infrastructura fabricii Ford Craiova

Guvernul Ponta cauta solutii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar si fluvial a fabricii Ford de la Craiova.
Premierul Victor Ponta s-a intalnit, luni, cu vicepresedintele Ford Europa, Wolfgang Schneider, si presedintele Ford Romania, Jan Gijsen, la intalnire fiind prezenti si ministrul transporturilor, primarul municipiului Craiova si presedintele Consiliului Judetean Dolj.
"Discutiile au vizat identificarea de solutii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar si fluvial a fabricii Ford de la Craiova, principalele proiecte in derulare fiind finalizarea centurii municipiului Craiova si dezvoltarea legaturii rutiere Craiova-Pitesti", a anuntat Guvernul.
Ponta i-a asigurat pe reprezentantii Ford ca se pot baza pe sprijinul autoritatilor atat la nivel local, cat si national.
In urma cu doua luni fostul premier Calin Popescu-Tariceanu a afirmat ca Ford ar putea "ramane o amintire" daca autoritatile vor penaliza compania fara sa isi indeplineasca si obligatiile, respectiv realizarea infrastructurii necesare exportului.
O serie de angajamente ale partii romane, asumate de catre Primaria Craiova, nu au fost realizate, printre acestea numarandu-se un drum expres care sa lege Craiova de sistemul de autostrazi al Coridorului 4 paneuropean si un drum expres catre unul dintre porturile dunarene, fluviul urmand sa fie utilizat pentru transportul autoturismelor Ford.