In perioada iulie - septembrie 2012, Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si Groupama Asigurari desfasoara, la nivel national, campania de prevenire a furturilor de si din autoturisme "Nu-ti lasa masina la indemana hotilor!".
Campania "Nu-ti lasa masina la indemana hotilor!" are ca scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor de si din autoturisme, se inscrie in prioritatea nationala "Prevenirea furturilor" si abordeaza unul dintre genurile de infractionalitate care au un aport important la situatia operativa.
Acest nou demers reprezinta o continuare a protocolului de colaborare initiat in 2011 intre Inspectoratul General al Politiei Romane si Groupama Asigurari S.A. la lansarea campaniei "Fii precaut, hotii nu dorm!
Campania "Nu-ti lasa masina la indemana hotilor!" vizeaza transmiterea de recomandari cu caracter preventiv. Pentru o comunicare si o vizibilitate eficienta a mesajelor destinate prevenirii furturilor de si din autoturisme vor fi desfasurate intalniri cu grupuri tinta (asociatii de proprietari, asociatii profesionale, angajati ai unor institutii sau societati de transport) si se vor organiza concursuri tematice cu premii, inclusiv la posturile locale de radio si televiziune.