Sindicatul Hidrosind a inaintat recurs in instanta in urma deciziei Tribunalului Bucuresti de a accepta solicitarea Hidroelectrica de intrare in insolventa, relateaza Agerpres.ro. Anuntul a fost facut astazi de presedintele sindicatului, Decebal Sulea. "Am inaintat recurs la decizia Tribunalului Bucuresti de punere in insolventa a societatii Hidroelectrica. Am procedat astfel deoarece este o decizie a Consiliului de Administratie la sedinta careia doi dintre cei trei membri au avut mandat pentru renegocierea contractelor bilaterale, nu pentru intrarea in insolventa", a declarat Sulea.
Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si presedinte alConsiliului de Administratie al Hidroelectrica,Remus Vulpescu a dat asigurari sindicalistilor care picheteaza sediul Ministerului Economiei ca societatea nu va fi vanduta pe bucati si ca pana la finalul anului intentioneaza sa finalizeze procesul de reorganizare a companiei.Vulpescu a precizat cadeschiderea procedurii de insolventa a Hidroelectrica nu urmareste falimentul sau nationalizarea societatii, ci reorganizarea unei companii care nu mai are lichiditati.
Reamintim ca la data de 20 iunie 2012 Tribunalul Bucuresti a admis cererea Hidroelectrica de a intra in insolventa, solicitare inaintata pe 15 iunie.