Valentin Nicolau, membru in cadrul noului CA al SRTV, s-a declarat dezamagit, marti, de alegerea lui Claudiu Saftoiu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie, afirmand ca este prima data in istoria televiziunilor publice din Europa cand in fruntea structurii de conducere este desemnat un ‘sef de serviciu secret’.
Valentin Nicolau, reprezentantul salariatilor in Consiliul de Administratie, a fost contracandidatul lui Claudiu Saftoiu la functia de presedinte al CA al SRTV.
"Sunt dezamagit, pentru ca TVR era totusi o institutie de informatii si a ajuns o institutie de contrainformatii, avand in fruntea ei, pentru prima oara cred ca in istoria televiziunilor publice din Europa, un sef de serviciu secret. Si nu cred ca este normal. Merita aceasta institutie sa aiba un profesionist, nu ma refer la mine acum, ma refer la oricare altul care putea sa preia fraiele institutiei si sa faca acolo o restructurare serioasa. Nu era nevoie sa vina un expert in dezinformare, un expert in servicii secrete, sa conduca o televiziune care si asa avea mari probleme de credibilitate", a declarat Valentin Nicolau, fost presedinte-director general al televiziunii publice.
Intrebat de presa daca pe viitor va colabora in cadrul CA cu noul presedinte al forului de conducere al SRTV, Nicolau a spus: ‘eu am o problema, pe mine m-au trimis in acest Consiliu de Administratie doua-treimi din salariatii TVR’.
‘Eu nu pot sa-i las pe oamenii aia care sperau, dupa atatia ani de dezastru financiar, sa inceapa din nou munca, sa inceapa din nou reconstructia. TVR in ochii telespectatorilor are o mare problema, este decredibilizata. Audientele sunt aproape la zero. Nu au bani de motorina, le-au taiat gazele. E o situatie absolut disperata. Si acum vii si pui sef in TVR un fost sef de servicii secrete? Mi se pare aberant in 2012. Si ma mir ca PNL a putut sa gandeasca asa ceva. Ma mir ca oameni din Consiliul de Administratie au putut sa sustina asa ceva’, a adaugat reprezentantul salariatilor in CA al SRTV.
Valentin Nicolau a declarat ca nu ia in calcul deocamdata o eventuala demisie a sa din CA al SRTV. ‘Daca voi constata in viitorul apropiat sau mai incolo ca nu am cum sa misc nimic, ca nu am cum sa-i ajut, bineinteles, eu am exercitiul demisiei. Va reamintesc ca in CNA am stat doua zile si o dimineata si mi-am dat demisia. Eu nu am nicio problema sa plec, eu nu am venit in acest Consiliu pentru o sinecura sau pentru a mai pune ceva in CV. Am venit in urma unui vot masiv din partea angajatilor, incercand sa pun si eu umarul odata cu ei la restructurarea televiziunii’, a declarat Valentin Nicolau, reprezentant al salariatilor in CA al SRTV.
El a spus ca ‘Romania ar trebui sa-si propuna un proiect amplu cu media publica’.
‘Sa adune televiziunea publica, radioul public, agentia de presa, sa faca un pol de media publica, pentru a putea eficientiza. Sa nu aiba trei Consilii de Administratie, trei sute de directori sau cinci sute de directori. Dar, nimeni nu se gandeste la asta, se gandeste la sinecuri, se gandeste cum sa-l mai punem pe ala, cum sa-l mai punem pe celalalt, cum sa mai luam niste salarii de peste o suta de milioane. Asta e grija lor. Din pacate, aceasta tema pe care o auzim de 10 ani cu depolitizarea televiziunii publice este un bla-bla imens. Nu numai ca nu se depolitizeaza, dar se suprapolitizeaza si, cred, ca ajunge unitate militara si o sa se numeasca UM-TVR, colonei, generali’, a sustinut reprezentantul salariatilor in CA al TVR.
In opinia lui Nicolau, solutia imediata pentru redresarea TVR consta in ‘restructurarea masiva, taiere de cheltuieli, de personal, regandirea productiei’.

(Sursa: Cronica Romana)