Senatorii din Comisia economica au dat astazi raport favorabil propunerii de regulament apartinand Parlamentului European de simplificare a transferului de autovehicule inmatriculate in alt stat membru in interiorul pietei unice, informeaza antena3.ro.
Obiectivul propunerii Parlamentului European este de a imbunatati functionarea pietei unice prin eliminarea obstacolelor administrative legate de procedura de reinmatriculare a autovehiculelor care impiedica in prezent libera circulatie a acestora.
In acelasi timp, propunerea are rolul de a armoniza, rationaliza si simplifica procedurile de reinmatriculare a autovehiculelor inmatriculate in alt stat membru in folosul cetatenilor, angajatorilor, firmelor de inchiriere auto, societatilor de leasing si autoritatilor de inmatriculare.
Initiativa vizeaza cetatenii care se muta dintr-o tara in alta, persoanele care au casa de vacanta in alt stat membru, cei care apeleaza la piata de autovehicule second-hand din interiorul UE, dar si comerciantii de masini second-hand.