Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata : "Dubla sancțiune pentru neplata rovinietei!"
Va prezentam integral textul declaratiei:

Ceea ce doresc sa supun atenției dumneavoastra azi, se refera la o tema cunoscuta de noi toti si anume dubla sanctionare a celor care nu si-au cumparat rovinieta pentru a putea circula pe drumurile publice.
Nu sunt impotriva aplicarii sanctiunilor dar trebuie sa ne gandim daca este corect ceea ce se intampla cu platirea taxei emise de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Amenzile sunt usturatoare, intre 250 si 500 de lei, la care se adauga un tarif de despagubire de 28 de euro.
Potrivit reglementarilor in vigoare CNADNR identifica numerele de inmatriculare ale masinilor si le compara cu cele din baza de date nationala, unde sunt identificati cei care n-au platit rovinieta.
Instanțele sunt foarte aglomerate cu procese pentru ca multi soferi au contestat procesele verbale si au cerut anularea lor iar in cele mai multe cazuri judecatorii au dat castig de cauza soferilor, anuland procesele verbale intocmite de CNADNR.
Astfel, amenzile primite de conducatorii auto pentru aceeasi contravenție, la timpi diferiti, sunt multiple, pentru faptul ca au circulat pe drumurile nationale fara sa aiba rovinieta, fiind surprinși de mai multe ori de camerele de supraveghere mobile ale CNADR.
Este normal ca intre data cand conducatorul auto a fost surprins prima oara fara rovinieta de camerele mobile al CNADR si pana cand procesul verbal de contraventie cu amenda ajunge la contravenient, trece un timp de pana la 6 luni, timp in care contravenientul nu stie ca a fost in ilegalitate si a circulat in continuare cu mașina fara rovinieta, iar la fiecare trecere prin fata uneia din camerele CNDAR a fost scanat, emițandu-se cate un proces verbal de contraventie pentru ca a circulat fara rovinieta.
Astfel, putem constata ca fapta nu a fost una intentionata si s-a datorat unei neglijente de natura administrativa.
In concluzie, in eventualitatea in care un vehicul tranziteaza drumurile nationale timp de cateva luni, fara sa aiba cunostinta ca nu o detine rovinieta valabila, poate fi amendat contraventional de cateva zeci de ori si, pe langa aceasta sanctiune, va trebui sa achite catre CNADNR S.A. tot atatea tarife de despagubire cate presupuse contraventii a savarsit!
Va rog, stimati colegi, sa reflectati asupra acestei probleme si sa luati masurile necesare in vederea remedierii acestei probleme.